A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Elegance Cuvée

Csányi Pincészet Elegance Cuvée 2012

Véleményünk szerint

A közepesnél mélyebb rubin szín, lábakat hagy a pohár falán. Illata újvilági, tiszta, érett fekete bogyós gyümölcsök, cassis, szilva és eukaliptusz és ánizs jegyeit mutatja, illetve fűszereket. Picit bőrös-animális. A korty fanyar, friss feketeribizlilére és étcsokoládéra emlékeztet. Jelentős tannin, jelentős savak is sorakoznak, összehúzza a szájat. Közepes test; meghálálja az időt a pohárban. Az ízek egészen hosszan megmaradnak utána a szájban. Tartalmas ételekhez, vadhúsokhoz kifejezetten ajánlhatjuk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2017-02-01

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  9595 Ft
 • Fajtaösszetétel

  44% cabernet franc
  39% merlot
  17% cabernet savignon

Csányi Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Színe mély, rubin és gránátalma keveréke. Fejlett illata komplex, egyszerre érezhető benne az erdei gyümölcsök intenzitása, keleti fűszeresség, a magas minőségű hordóból származó és a bor összetettségét növelő fás, toastos és füstös jegyek. Ízben nagy beltartalmú, telt és nagyon intenzív ízvilágú bor. Hosszú utóízű, strukturált és még sokáig érlelhető bor. Lehengerlő, még is elegáns.

Pinceidő

kb. 2022-ig

Csányi Pincészet bemutatása

A Csányi Pincészet elődjét, a Chateau Teleki Borászatot Teleki Zsigmond alapította 1881-ben. A császári és királyi udvari szállító neve a filoxéra vész idején vált Európa szerte ismertté - az általa kikísérletezett, filoxérának ellenálló alanyfajták szelekciója révén. Pincészetünk a közelmúlt nagyszabású fejlesztéseinek eredményeképpen modern borászati üzemmé vált, ahol a haladó szellemű borkészítéshez nélkülözhetetlen technológia birtokában sem feledkezünk meg a kialakult nagyszerű borkészítési hagyományokról, melyek lényege: a szőlőben megtermelt értékeket maximálisan és nagy biztonsággal megjeleníteni a borokban. Korszerű szőlőfeldolgozó rendszerünk módszerében a hagyományokra épül, boraink hagyományos fahordós és barrique hordós érlelését pedig biztonságos palackozás követi - jelenleg legmodernebbnek számító palackozó gépsorral. Évente 2 millió palack bort készítünk.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!