A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Gyöngyös Bora - Sauvignon Blanc

Dubicz Borászat Gyöngyös Bora - Sauvignon Blanc 2007

Véleményünk szerint

Nagyon halvány színárnyalat, szinte vízszínű a bor. Illatából intenzíven érezhető a fehérbors, a csalán és a bodza. Kóstoláskor is azt tapasztaljuk, ezek az aromák viszik a bort. Ha lazítani szeretnénk, igyuk délután, lágysága folytán még enni sem feltétlenül kell hozzá. Jól áll neki a szabad tér, úgyhogy üljünk ki vele a napsütésre, és hallgassunk smooth jazzt.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-07-01

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  20000
 • Ár

  1200-1400 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100 % sauvignon blanc

A pincészet borbemutatása

Ezüstösen csillogva már a látványa is szomjassá tesz. Illatában a fajta teljes fegyvertárát felvonultatja a szénától a csalánig, ízében az egrestől a farkasalmáig, a fehér ribizlitől a lime-ig. Arisztokratikus eleganciával hűti le az illatok által felkorbácsolt vágyainkat és nyugtatja meg a világ zajlásában háborgó lelkünket. A modern fúziós és a hamisítatlan távol-keleti konyha remekeinek is autentikus kísérője.

Érlelési információk

Reduktív módon.

Pinceidő

5 év

Hol vásárolható meg

Vinotékákban

Dubicz Borászat bemutatása

Gyöngyös belvárosában, a Mátrai Borvidéken található több mint 100 éves gyökerekkel rendelkező pincészetben készítjük borainkat. Családunk 2003 óta tulajdonosa a Borpalota épületében és pincéjében működő borászatnak. Fő feladatunknak tekintettük a nagy múltú pince modernizálását és kiváló minőségű mátrai borok készítését. A borászatot az elmúlt 12 évben a legmodernebb borászati technológiával szereltük fel. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy boraink magas minőségű, saját szőlőből készüljenek, ezért folyamatosan vásároltunk szőlőültetvényeket, illetve a régi rossz minőségű szőlőket újratelepítjük. Dédapám az 1900-as évek legelején, az akkori társadalmi elvárásoknak megfelelve az ősi Dubicz családnevét Dunai-ra változtatta. Őseink tisztelte azonban nem fakult az elmúlt évszázad során, ezért döntöttünk úgy, hogy ezt a nevet választjuk a borászatunknak. Családunk hajdani neve ebben a formában fennmaradhat, biztosítva egyfajta történeti folytonosságot.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!