A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Fríz Olaszrizling Barrique

Dubicz Borászat Fríz Olaszrizling Barrique 2015

Véleményünk szerint

Színe citrom. Illata elárulja, hogy tartalmas borral van dolgunk: a hordós érlelés pörkölt magvak formájában jelenik meg, mellette érett és túlérett gyümölcsök, mézes illatok jelennek meg, vanília. Kóstolva is nagyon telt, a nyári alma, a sárga virágok, a vanília mellett elsősorban a hordó erős pörkölési jegyei uralják a kortyot. Halványan az illat által beígért mézes vonal is megjelenik. A közepesnél nagyobb test, elegendő sav, szép savszerkezet, meglehetősen hosszú a korty. Egyensúlyban van, karakteres darab.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-09-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  2286 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

Érett szalmasárga, illatában finom fahordós tónus. Érezhetően szépen érett alapanyag, mely méltó a fahordós érlelésre. A 3 hónapos újhordós kezelés éppen elegendő, kellemesen tónust ad a bornak. A sav és a test elegánsan egyensúlyban van. A barrik kedvelők kedvence lehet.

Érlelési információk

3 hó új barrqiue hordós érlelés.

Pinceidő

2019-ig

Dubicz Borászat bemutatása

Gyöngyös belvárosában, a Mátrai Borvidéken található több mint 100 éves gyökerekkel rendelkező pincészetben készítjük borainkat. Családunk 2003 óta tulajdonosa a Borpalota épületében és pincéjében működő borászatnak. Fő feladatunknak tekintettük a nagy múltú pince modernizálását és kiváló minőségű mátrai borok készítését. A borászatot az elmúlt 12 évben a legmodernebb borászati technológiával szereltük fel. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy boraink magas minőségű, saját szőlőből készüljenek, ezért folyamatosan vásároltunk szőlőültetvényeket, illetve a régi rossz minőségű szőlőket újratelepítjük. Dédapám az 1900-as évek legelején, az akkori társadalmi elvárásoknak megfelelve az ősi Dubicz családnevét Dunai-ra változtatta. Őseink tisztelte azonban nem fakult az elmúlt évszázad során, ezért döntöttünk úgy, hogy ezt a nevet választjuk a borászatunknak. Családunk hajdani neve ebben a formában fennmaradhat, biztosítva egyfajta történeti folytonosságot.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!