A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Karós Olasz rizling

Borbély Családi Pincészet Karós Olasz rizling 2012

Véleményünk szerint

Az illat első hulláma a citrusok mellett friss, barackos asszociációkat nyújt, majd rövid idő múlva a vaj és a pörkölt olajos magvak veszik át a főszerepet. Kóstoláskor úgy tapasztaljuk, hogy a közepes beltartalom és a közepesnél magasabb alkohol visszafogott savérzettel társul, így az összkép lágy tónust rajzol ki, a lecsengésben súlyossá, nehézzé válik. Az aromatika ásványos, gyógyfüves, gyantás jegyekből épül fel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-10-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  600
 • Ár

  3900 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

Az olaszrizling fajta fontos számunkra. Évek óta figyeljük a területeinket, hogy honnan tudunk minél különlegesebb, egyedibb olaszrizlinget szüretelni. Így kerül idén először a birtokközpontnál található, 'az 50-es évek végén telepített karós, bakművelésű ültetvényről forgalomba egy kis palackszámú válogatás. Új tölgyfa hordóban erjesztett, komoly ásványos karakterrel bíró bor. A kis palackszámnak köszönhetően csak a pincénél lesz elérhető!

Érlelési információk

500 literes új tölgyhordós erjesztés, 6,5 hónap érlelés finomseprőn, felkevertetéssel. Palackozás után 6 hónapot pihent forgalmazás előtt a pincében.

Pinceidő

3-5 év

Hol vásárolható meg

Csak a pincénél.

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!