A pincészet borbemutatása
A badacsonyi olaszrizling lágysága hangulatában mindig megidéz valamit a fülledt nyárból, a Balaton komótos hullámaiból. Az aroma-együttállás és a part mentén elterülő, több millió éves vulkán ásványai idéznek – főképp tűzköves formában –, a badacsonyi olaszrizlingek illatából kérlelhetetlenül száll fel, akár e borból. Kétségtelenül lágy, de a savak visszafogottságát ellensúlyozandó, mindez egy kíméletes alkoholjelenléttel (12% vol.) párosul. Konzisztenciája olajos, ritmusa lassú, de az alapanyag kiváló, extraktja magas, teste közepesnél teltebb.
Érlelési információkA bort hét hónapig érlelték tartályban. |
Hol vásárolható meg
Budapest Bortársaság, Borok Világa, Pampetrics Borkereskedés
Első Magyar Borház - Szeremley Birtok bemutatása
A Badacsonyi Borvidék és a Balaton világszerte az egyik legismertebb pincészete. A termőhely, vagyis a vulkanikus bazalt és a sajátos badacsonyi mikroklíma sajátosságait tükröző terroir-borok készülnek, elérhető áron. A pincészet hungarikumairól is ismert: művelik itt a bakatort, de a zeus és a budai zöld is a birtok révén vált újra elismertté, a kéknyelű pedig népszerűvé. Európai viszonylatban is egyedülálló birtok-koncepciót követünk, mely során a bor készítését bio tartású hungarikumokkal (mangalica, szürkemarha és bivaly) egészül ki.