A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Badacsonyi Olaszrizling

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok Badacsonyi Olaszrizling 2013

Véleményünk szerint

Visszafogottan indul az ezüstszínű bor illata, idővel halvány citrusos, gyógynövényes, fehér virágos jegyeket fejt fel magából. A korty könnyed testre épül, energikus savak határozzák meg, dinamikája gyors, alkoholtartalma alacsony. Az ízvilág az illatban már megmutatkozó karaktert folytatja: citrusos, zöld fűszeres, almás, ásványos zamatok bukkannak fel benne.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-06-17

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12,1 %
 • Palackmennyiség

  15000
 • Ár

  1000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A badacsonyi olaszrizling lágysága hangulatában mindig megidéz valamit a fülledt nyárból, a Balaton komótos hullámaiból. Az aroma-együttállás és a part mentén elterülő, több millió éves vulkán ásványai idéznek – főképp tűzköves formában –, a badacsonyi olaszrizlingek illatából kérlelhetetlenül száll fel, akár e borból. Kétségtelenül lágy, de a savak visszafogottságát ellensúlyozandó, mindez egy kíméletes alkoholjelenléttel (12% vol.) párosul. Konzisztenciája olajos, ritmusa lassú, de az alapanyag kiváló, extraktja magas, teste közepesnél teltebb.

Érlelési információk

A bort hét hónapig érlelték tartályban.

Hol vásárolható meg

Budapest Bortársaság, Borok Világa, Pampetrics Borkereskedés

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok bemutatása

A Badacsonyi Borvidék és a Balaton világszerte az egyik legismertebb pincészete. A termőhely, vagyis a vulkanikus bazalt és a sajátos badacsonyi mikroklíma sajátosságait tükröző terroir-borok készülnek, elérhető áron. A pincészet hungarikumairól is ismert: művelik itt a bakatort, de a zeus és a budai zöld is a birtok révén vált újra elismertté, a kéknyelű pedig népszerűvé. Európai viszonylatban is egyedülálló birtok-koncepciót követünk, mely során a bor készítését bio tartású hungarikumokkal (mangalica, szürkemarha és bivaly) egészül ki.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!