A pincészet borbemutatása
Illatát főszeres gyümölcsök uralják, melyben meggy dominál. Szájban krémes és lágy, ízében friss szilvalekvár zamata jelenik meg. Gyümölcsössége élénk, friss savakkal párosul, ízét kerti főszerek teszik gazdaggá. Jól struktúrált, érett tanninja után szilva érezhető az utóízben.
Érlelési információkAz erjedés természetes úton vadélesztővel korracéltartályokban történt, további 5 nap héjontartás után került sor a préselésre. |
Pinceidő2013 |
Hol vásárolható meg
Budapest Bortársaság, Corvinum, Veritas, Zwack stb., Sopronban több helyen.
Weninger Pincészet bemutatása
Franz Ludwig Weninger ausztriai borász 1997 tavaszán vásárolt szőlőterületet a soproni történelmi borvidéken, és alapított pincészetet a festői szépségű Balfon. 2000-től a borászat irányítását fia, Franz Reinhard vette át, aki többek között Kaliforniában és Ausztriában sajátította el a szakma rejtelmeit. A borászat mintegy 28 ha kitűnő területen gazdálkodik a Frettner és a Spern Steiner dűlőkben. „Célom a helyi mikroklíma, illetve talajadottságok megjelenítése a borokban, ún. terroir borok készítése. Szeretném elérni, hogy a soproni Kékfrankos az őt megillető helyet foglalja el a magyar borkultúrában!”