A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos

Weninger Pincészet Kékfrankos 2007

Véleményünk szerint

Hétköznapi elegancia. A bor illata kevés szellőztetés után fedi fel piros gyümölcseit, fűszereit, medvecukros, szilvalekváros világát. Kóstoláskor érezzük, egy jól strukturált, élénk savakkal, kerek tanninérzettel, zamatos meggy, cseresznye és alacsonyabb kakaótartalmú csokoládé aromával bíró, könnyedebb testű vörös borral van dolgunk. Kíváncsiak lennénk rá további palackos érlelést követően. Süssünk hozzá húst kedvünk szerint, lehet mediumra sütött steak vagy egyben sült angolos rostélyos is.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-03-30

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  13000
 • Ár

  2.000-3.000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Weninger Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Illatát főszeres gyümölcsök uralják, melyben meggy dominál. Szájban krémes és lágy, ízében friss szilvalekvár zamata jelenik meg. Gyümölcsössége élénk, friss savakkal párosul, ízét kerti főszerek teszik gazdaggá. Jól struktúrált, érett tanninja után szilva érezhető az utóízben.

Érlelési információk

Az erjedés természetes úton vadélesztővel korracéltartályokban történt, további 5 nap héjontartás után került sor a préselésre.

Pinceidő

2013

Hol vásárolható meg

Budapest Bortársaság, Corvinum, Veritas, Zwack stb., Sopronban több helyen.

Weninger Pincészet bemutatása

Franz Ludwig Weninger ausztriai borász 1997 tavaszán vásárolt szőlőterületet a soproni történelmi borvidéken, és alapított pincészetet a festői szépségű Balfon. 2000-től a borászat irányítását fia, Franz Reinhard vette át, aki többek között Kaliforniában és Ausztriában sajátította el a szakma rejtelmeit. A borászat mintegy 28 ha kitűnő területen gazdálkodik a Frettner és a Spern Steiner dűlőkben. „Célom a helyi mikroklíma, illetve talajadottságok megjelenítése a borokban, ún. terroir borok készítése. Szeretném elérni, hogy a soproni Kékfrankos az őt megillető helyet foglalja el a magyar borkultúrában!”


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!