A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos Balf

Weninger Pincészet Kékfrankos Balf 2007

Véleményünk szerint

A mély, meggyes, szilvás illatjegyeket a hordós érlelés vaníliája otthonosan barátságossá teszi. Még egy meleg tónust is ad neki, pedig ezek a gyümölcsök általában hűvös asszociációval bírnak. A korty strukturált, a benne levő savérzet erősebb, mint a tannin. Itt már áfonyásan, ribizlisen indul a kompozíció, majd ahogy fűszeresen halad a még mindig fiatalos hatással bíró bor, a lecsengésben végül csokoládéba hajlik.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-01-19

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  5400
 • Ár

  2990 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Weninger Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Illata meggyes, borsos. Szájban kellemes soproni savak, egész szájat betöltő fűszeresség mely gyümölcsös aromákkal egészül ki. Utóíze gazdag, fűszeres.

Érlelési információk

20 hónapig érlelődött kisfahordóban.

Hol vásárolható meg

Budapest Bortársaság, Na Túra Vinotéka, Veritas

Weninger Pincészet bemutatása

Franz Ludwig Weninger ausztriai borász 1997 tavaszán vásárolt szőlőterületet a soproni történelmi borvidéken, és alapított pincészetet a festői szépségű Balfon. 2000-től a borászat irányítását fia, Franz Reinhard vette át, aki többek között Kaliforniában és Ausztriában sajátította el a szakma rejtelmeit. A borászat mintegy 28 ha kitűnő területen gazdálkodik a Frettner és a Spern Steiner dűlőkben. „Célom a helyi mikroklíma, illetve talajadottságok megjelenítése a borokban, ún. terroir borok készítése. Szeretném elérni, hogy a soproni Kékfrankos az őt megillető helyet foglalja el a magyar borkultúrában!”


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!