A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos rosé

Font Pincészet Kékfrankos rosé 2007

Véleményünk szerint

A lazacszínű bornak édes, bogyós gyümölcsökre és egy csipet fehérborsra emlékeztető illata van. A bor ízben is szépen követi az illatot, kiegészítve és csöpp szénsavval, hogy végülis egy trécselős délutáni-kora esti bort alkosson. Olyan rozés rosé, nem véletlen, hogy sokunknak - teszt ide, teszt oda - lecsúszott. Kakukkfűvel ízesített natúr csirkéhez, vörös tonhalhoz vagy friss bazsalikommal ízesített paradicsomhoz és mozzarellához kínálnánk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-07-03

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Kunság
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  20000
 • Ár

  700 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Font Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Reduktív technológiával kékfrankos szőlőből készült rosébor. Élénk, de nem bántó savai jól harmonizálnak kellemes málna-, eperillatával. Pici szénsavasság teszi játékossá, könnyeddé a bort. A gyümölcsösséget kóstoláskor is tapasztalhatjuk. Kiváló beszélgetős bor. Nyári estéken felüdít.

Érlelési információk

Reduktív

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Colour Wineworld borszaküzlet, XIII. Balzac u. 11., Radovin Wine 1028. Bp.Hidegkúti út 71., Borfalu Vinotéka, Csillaghegy III. Róza köz 3/A, Webáruház: Live and Taste Bt. 1182 Bp. Esze T. u.40/b.

Font Pincészet bemutatása

A Font család több dinasztián keresztül szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkozott, melyet jelenleg is nagy sikerrel, magas színvonalon folytat Font Pincészet néven. A munkából a család mind a 4 tagja kiveszi a részét. Magyarország legnagyobb borvidékén, a 35 hektáros családi birtokon kiváló minőségű, magyar szőlőfajtákat termesztünk. Boraink alapanyaga minden esetben a kiváló minőségű, válogatott, érett, ízben összetevőiben kiteljesedett szőlő. Boraink többsége reduktív módon, hűtött irányított erjesztéssel, oxigéntől elzárva készül. Törekszünk a szőlőből származó elsődleges illat- és zamatanyagok megtartására, melyet kíméletes préselés után szabályozott hőmérsékleten fajélesztős erjesztéssel érünk el. Ars poeticánk: a kunsági borok évszázados jó hírének további öregbítése.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!