A pincészet borbemutatása
Derűs illat, friss szamócával. Kóstoláskor bár visszafogottabban, de jön a korábban megismert aromavilág. Ez pedig az üde savakkal és a könnyed testtel egy olyan bort hoz létre, amely valószínűleg nem sokáig marad meg a nyitott palackban. Javasoljuk ebédhez, például egy mangóval tálalt pácolt, főtt, házi sonkához, nem csak azért, mert illik hozzá, hanem azért is, mert könnyedsége, vidámsága jó hatással lesz a délutánunkra. Ha azonban mégis másik napszakban gondolkozunk, nyári estéket is jól indíthatunk a belőle készített fröccsel.
Érlelési információkIrányított erjesztéssel készült. |
Pinceidő1-1,5 év |
Hol vásárolható meg
Bor és Más, Borkápolna, Pántlika Borszaküzlet, Café Sempre
Benedek Pince bemutatása
A pincészet családi vállalkozás pillérein nyugszik. A szülők, és a nagyszülők mindkét ágon foglalkoztak szőlőtermesztéssel, borkészítéssel. Édesapám 1990-ben komoly fejlesztésekbe kezdett, nagyobb hangsúlyt fektetve a minőségi borra. Ez maga után vonta a területfejlesztési és technológiai beruházásokat. A tökéletesítés a mai napig is folyik, hiszen a világszerte lendületesen fejlődő borászat mindig hoz újabb és újabb ötleteket technológiákat! Ez a feladat úgy érzem rám hárul, mert az egyetemi évek alatt szerzett tudást a gyakorlattal ötvözve kell minél jobb, tökéletesebb terméket a fogyasztó asztalára varázsolni.