A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mátrai Kékfrankos Rosé

Benedek Pince Mátrai Kékfrankos Rosé 2009

Véleményünk szerint

Derűs illat, friss szamócával. Kóstoláskor bár visszafogottabban, de jön a korábban megismert aromavilág. Ez pedig az üde savakkal és a könnyed testtel egy olyan bort hoz létre, amely valószínűleg nem sokáig marad meg a nyitott palackban. Javasoljuk ebédhez, például egy mangóval tálalt pácolt, főtt, házi sonkához, nem csak azért, mert illik hozzá, hanem azért is, mert könnyedsége, vidámsága jó hatással lesz a délutánunkra. Ha azonban mégis másik napszakban gondolkozunk, nyári estéket is jól indíthatunk a belőle készített fröccsel.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-03-17

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Mátra
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    3000
  • Ár

    1200-1300
  • Fajtaösszetétel

    100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

Derűs illat, friss szamócával. Kóstoláskor bár visszafogottabban, de jön a korábban megismert aromavilág. Ez pedig az üde savakkal és a könnyed testtel egy olyan bort hoz létre, amely valószínűleg nem sokáig marad meg a nyitott palackban. Javasoljuk ebédhez, például egy mangóval tálalt pácolt, főtt, házi sonkához, nem csak azért, mert illik hozzá, hanem azért is, mert könnyedsége, vidámsága jó hatással lesz a délutánunkra. Ha azonban mégis másik napszakban gondolkozunk, nyári estéket is jól indíthatunk a belőle készített fröccsel.

Érlelési információk

Irányított erjesztéssel készült.

Pinceidő

1-1,5 év

Hol vásárolható meg

Bor és Más, Borkápolna, Pántlika Borszaküzlet, Café Sempre

Benedek Pince bemutatása

A pincészet családi vállalkozás pillérein nyugszik. A szülők, és a nagyszülők mindkét ágon foglalkoztak szőlőtermesztéssel, borkészítéssel. Édesapám 1990-ben komoly fejlesztésekbe kezdett, nagyobb hangsúlyt fektetve a minőségi borra. Ez maga után vonta a területfejlesztési és technológiai beruházásokat. A tökéletesítés a mai napig is folyik, hiszen a világszerte lendületesen fejlődő borászat mindig hoz újabb és újabb ötleteket technológiákat! Ez a feladat úgy érzem rám hárul, mert az egyetemi évek alatt szerzett tudást a gyakorlattal ötvözve kell minél jobb, tökéletesebb terméket a fogyasztó asztalára varázsolni.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!