A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Késői Szüretelésű Tokaji Furmint

Grand Tokaj Késői Szüretelésű Tokaji Furmint 2009

Véleményünk szerint

Birsalmasajtos, reszelt almás, aszalt citrusos illatvilág. A kortyban a grapefruit kellemes kesernyéje és a tip-top savak kordában tartják a maradék cukrot, erre jönnek díszítőelemként a visszafogott intenzitású trópusi gyümölcsaromák. Nincs az a kifejezett édes bor hatása, amely manapság talán egyre inkább előnynek számít.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-05-25

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  52000
 • Ár

  800-1000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Grand Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Borleírás: A szüret folyamán a termést kisméretű ládákba gyűjtöttük, ezzel is biztosítva a szőlőfürtök épségét és a bogyók sérülésmentességét. A szőlőt a szüret helyéről közvetlenül a - legmodernebb technológiát képviselő - Tolcsvai szőlőfeldolgozóba szállítottuk, ahol a fürtök kíméletes zúzás-bogyózása után, néhány órás áztatást követően, a legkíméletesebben pneumatikus membránprésekkel préseltük ki. Az ezt követő musttisztítás hagyományos módon, ülepítéssel történt, majd az így előkészített alapanyagot fajélesztők segítségével, pontosan beállított hőmérsékleten erjesztettük borrá. A kíméletes feldolgozási műveleteknek és a korszerű technológiai eljárásoknak köszönhetően a bor megőrizte a szőlő eredeti gyümölcsösségét és fajtajelleges karakterét. Igy kerülhetnek a legjobb minőségű késői szüretelésű tokaji boraink, a fogyasztók asztalára.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés.

Pinceidő

a legnagyobb élvezeti érték miatt max 1 évig javasoljuk eltartani

Hol vásárolható meg

Metro, Auchan, Interfruct, Cora, Coop, CBA, catering, gasztronómia, borszaküzletek

Grand Tokaj bemutatása

A Grand Tokaj az állami tulajdonban lévő legjelentősebb magyar borászat, amely az UNESCO Világörökség része címet is viselő, történelmi Tokaj-hegyaljai borvidék legnagyobb pincészeteként, a nemzeti borászati tradíció őrzője és védelmezője. Tevékenysége elsősorban borkészítésre és -értékesítésre, borkóstoltatásra, valamint szőlőalapanyag-termelésre és -felvásárlásra épül. A korábban Tokaj Kereskedőház néven működő borászat 2013-ban lépett a megújulás útjára, amelynek hátterében a vállalat minőségi borkészítés melletti elköteleződése áll. A teljes átalakulást eredményező folyamat része, hogy jelenleg is zajlik a 21. századi igényeknek megfelelő, modern borászati komplexum építése, valamint a pincészet vállalati és termékarculatának frissítése. 2016 folyamán megvalósul a teljes arculati megújulás, amelynek az említett névváltás volt az egyik fontos mérföldköve a borászat életében. Az átalakítás nemcsak azért szükséges, hogy a vállalat betörhessen a világpiacra magasabb színvonalú termékeivel, hanem hogy a tokaji nedűk újra elfoglalják az őket megillető helyüket a minőségi borok nemzetközi piacán.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!