A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kokas-hegyi Olaszrizling

Pócz Pincészet Kokas-hegyi Olaszrizling 2011

Véleményünk szerint

A világossárga bor illatában visszafogottan jelennek meg a fűszerekre, olajos magvakra és sárga húsú gyümölcsökre emlékeztető jegyek. A korty felépítésének és aromatikájának köszönhetően karakteresebbnek hat: a közepes test és alkohol stabil alapokat biztosít a kortyban teret nyerő pörkölési és fűszeres asszociációknak. A savak beépülnek a kompozícióba, és hosszú és tartalmas lecsengéssel zárul a bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-09-09

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Dél-Balaton
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  1500
 • Ár

  2000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Érlelési információk

A tartályos erjesztést követően a bor hat hónapig érett medium+ égetettségű, 225 literes hordóban. A bort 2012-ben palackozták.

Pinceidő

2018

Hol vásárolható meg

Pócz Pincészet

Pócz Pincészet bemutatása

A pincészet a borvidék központjában Balatonlellén a Kishegyen található. A családi birtok 10,5ha , amelyből 6,5ha a termő szőlő, 2ha alany törzsültetvény, 2ha pedig telepítésre vár. Boraink: Rosé-és a fehér boraink illatosak, gyümölcsösek, a vörös boraink 10-14 hónapos fahordós érlelés után gyümölcsösek, testesek, bársonyosak. Miután sok szőlőfajtával dolgozom, ez kiváló lehetőséget biztosít a Cuveé borok készítéséhez. Azt gondolom a Cuveé borok mutatják meg a borász egyéniségét a pincészet egyediségét. Főbb márkák: Sylvia Cuveé, Chardonnay-Sauvignon Blanc Cuveé, Portugieser Rosé, Sárgamuskotály-Királyleányka Cuveé, Merlot.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!