A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pannonhalmi Olaszrizling

Pannonhalmi Apátsági Pincészet Pannonhalmi Olaszrizling 2013

Véleményünk szerint

A halványsárga bor zöldes villanásokat is mutat. Az intenzív illatban kifejezőek a citrusok mellett a fehér és sárga húsú őszibarackos jegyek. A korty közepes testen és alacsony alkoholtartalmon nyugszik. Zöld almás asszociációkat keltő savai egyenesek, határozottak, és azzá teszik a kompozíciót is. A bor azonban nem válik szikárrá, erről a háttérben álló trópusi gyümölcsös asszociációk gondoskodnak. Jó felépítésű, dinamikus, zamatos tétel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-08-12

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Pannonhalma-Sokoróalja
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  8000
 • Ár

  2390 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A pannonhalmi régió tradicionális fajtáinak egyike, amely a borvidéken a legnagyobb területtel bír. Telepítésekor a nagyüzemi gazdálkodást megelőző idők fajtaváltozatait (klónjait) hoztuk vissza újra. A bor egyedisége éppen sokszínűségében rejlik. Mind illatában, mind pedig ízvilágban több réteg, több dimenzió fedezhető fel. Illata a nyári fehérvirágok gazdagságával indít s szinte tropikális élményekkel zár. Ízében a nyári fehérhúsú gyümölcsök választéka utaztat a keserűmandulás rizlingjegy felé. Sokarcú bor, amely méltó módon próbálja visszaszerezni a szőlőfajta hosszú évtizedekkel korábban kivívott elismertségét.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás, 2014 februárjában palackozva.

Pinceidő

2017

Hol vásárolható meg

Pannonhalmán a Főapátság, a Pincészet és a VIATOR Étterem ajándékboltjaiban valamint országszerte a Budapest Bortársaság Kft. (www.bortarsasag.hu) által ellátott borszaküzletekben és éttermekben.

Pannonhalmi Apátsági Pincészet bemutatása

A pannonhalmi monostor szerzeteseinek életét századokon át nap mint nap végigkísérte a szőlő és a bor, a második világháborút követő államosítások azonban elpusztították a közel ezer évig virágzó apátsági szőlő- és borművelő hagyományt. A közelmúlt változásai által biztosított lehetőséggel élve a Pannonhalmi Főapátság és a MKB Bank Zrt. elhatározta, hogy összefogással visszahozza nemzeti kultúránk e fontos részét. Az apátsági szőlő- és borművelő hagyomány újrateremtése a régi apátsági birtokok egy részének visszavásárlását követően a szőlőtelepítési programmal kezdődött, majd az új pince és borház kialakításával folytatódott, 2004. márciusától pedig már látogatható az újraindított Apátsági Pincészet.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!