A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Merlot Válogatás

Gere Attila Pincészete Merlot Válogatás 2005

Véleményünk szerint

A bíborszínű bor archetípusa a nagytestű vörösbor illatának, mert minden megvan benne ami kell: gyümölcsös jegyek, mint a meggy és az áfonya, a borkészítés során kialakuló aromák, mint a csokoládé, vanília, kávé, valamint az animalitás, amely minden bort egy kicsit az „alter” irányba visz. Ízben is telt, kerek, vastag. Vékonyra vágott, szárított sonkaszeleteket ennénk mellé, kevés aszalt paradicsommal, és sok olívaolajjal és -bogyóval, valamint egy jófajta kenyérrel. De szépen szólhat akár egy szülinapi csokitorta mellett is.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2007-08-29

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  8000
 • Ár

  5100 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% Merlot

Gere Attila Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A SOLUS borunk nem készült el 2005-ben, így a legszebb termést adó Merlot ültetvényeinkről szüretelt szőlőből készült el ez a bor. Komplex szerkezetű bor, melynél legfőbb célunk a gyümölcsös jegyek megőrzése volt. Ezt a célt szolgálta a rövidebb barrique érlelés és a másodtöltésű borok használata.

Érlelési információk

kisfahordós érlelés, 16 hónap új és másodhasználatos barrique-ban

Pinceidő

a csúcsát várhatóan 2015 körül éri el

Hol vásárolható meg

Bortársaság, Veritas

Gere Attila Pincészete bemutatása

A Gere család már több generációra visszamenőleg foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A hosszú évek munkájának köszönhetően, a családnak jelenleg 60 hektár területe van a borvidék olyan kiváló dűlőiben, mint a Kopár, Konkoly, Csillagvölgy vagy az Ördögárok. A pincészet filozófiája, hogy a kiváló minőség alapja mindenkor az egészséges szőlő. Ehhez kell párosulnia a szigorú, fegyelmezett munkának és a hivatásunkkal szembeni mélységes elkötelezettségnek.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!