A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Solus Merlot

Gere Attila Pincészete Solus Merlot 2009

Véleményünk szerint

Merlot, méghozzá kiváló. Színe mélybíbor, szélén már gránátba hajló. Illata közepesen intenzív, kis levegőt igényel, és megmutatja magát. Érett erdei bogyós gyümölcsöket egészít ki jelentős füstösség, friss erdei gombák és avar illata. A kortyban meggy és cseresznye a vezető ízjegy, sok étcsokoládéval. Hosszú a korty, a füstösség és a hordóhasználat a korty közepétől hosszan vezet le. A tanninoknak van némi tapadása, de a szerkezet arányos, a bor elegáns és mértéktartó minden tekintetben. Fejlett, kiváló állapotban.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-12-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14,5 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  12.700 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

Gere Attila Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Szép évjárat, melyben azért voltak kihívások is. Tavasszal és kora nyáron elég sok csapadék esett, néha felhőszakadással és jégesővel tarkítva. A nyár napos, meleg volt. Ezt koronázta meg egy gyönyörű, őszi napsütéses szüreti időszak. Kiegyensúlyozott, szép évjárat született. Minerális, édes vaníliás aromákkal indít, majd kitölti a poharat a kakaó, az étcsokoládés aszalt szilva, és a ribiszke. Húsos, összetett zamatok, melyben a barrique hordó tudatos használata, a terroir és az érett, egészséges alapanyag gyümölcsössége alkotnak egészet. Fiatal korának köszönhetően a tanninok még élénken jelen vannak, de nem fedik el a bor sokrétű aromavilágát. Telt és összetett bor, hosszú lecsengéssel és érlelési potenciállal.

Pinceidő

2022-ig

Gere Attila Pincészete bemutatása

A Gere család már több generációra visszamenőleg foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A hosszú évek munkájának köszönhetően, a családnak jelenleg 60 hektár területe van a borvidék olyan kiváló dűlőiben, mint a Kopár, Konkoly, Csillagvölgy vagy az Ördögárok. A pincészet filozófiája, hogy a kiváló minőség alapja mindenkor az egészséges szőlő. Ehhez kell párosulnia a szigorú, fegyelmezett munkának és a hivatásunkkal szembeni mélységes elkötelezettségnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!