A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Olaszrizling

Büttner Bormanufaktúra Olaszrizling 2015

Véleményünk szerint

Halvány citrom szín, illatában ásványos sósság dominál, akárcsak a kortyban. Citrom, grapefruit és mandula fanyar ízjegyei, mégis elegáns összhatás. Közepes test, szikárság. Sav 4,7 gramm, cukor 1 gramm per liter. Szép és élvezetes bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-10-25

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  9600
 • Ár

  1600 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

Színében halványsárga, zöldes reflexekkel. Az Olaszrizlingre jellemző fajtajelleges, rezeda illat mögött idővel virágpor és sárgahúsú gyümölcsök is megjelennek. Megkóstolva a korty eleje kristálytiszta ásványosságot mutat, míg a korty második felében vegetális jegyek mutatkoznak. Közepesen testes. Légies eleganciát mutat. Ízében sokáig kitart, és fehérborssal zárul. A kezdő és a beavatott borfogyasztók számára egyaránt maradandó élményt nyújt!

Érlelési információk

Tartályos, palackozva: 2016.05.

Pinceidő

azonnal fogyasztandó

Büttner Bormanufaktúra bemutatása

A 2015-ben alakult Büttner Borászat szőlőültetvényei a Tóti hegy déli, délnyugati és nyugati lejtőin (Hegymög-dűlő és Bodoki-dűlő) a Badacsony déli és az Örsi hegy déli és nyugati lejtőin (Öreg-hegyi-dűlő) terülnek el. Nem ismerünk megalkuvást tételeink születésénél, melyhez a nemzetközi mércét vesszük alapul, ahol a gyümölcs-centrikus, harmonikus borainkban ugyanúgy bemutatjuk az egyedi klíma és talaj adottságait. Célunk a fajtákat és a borvidék lehetőségének leggazdagabb, legkomplexebb módon a poharakba juttatása.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!