A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Olaszrizling Jégbor

Borbély Családi Pincészet Olaszrizling Jégbor 2007

Véleményünk szerint

A borostyánszínű bor illata kóstolásunkkor lassan nyílt, idővel azonban szép birses, sárgabarack lekváros jegyek szöktek elő a pohárból. A korty lenyelés után töménysége, vastagsága tudatosodik először, de rögtön utána észrevesszük a szép sav-cukor arányt, valamint az aszalt citrusos, trópusi gyümölcsös és karamellás aromákat is. Szeleteljünk mellé érett kéksajtot! Olvassuk hozzá Oscar Wilde valamelyik szívbemarkoló meséjét, amelyet esetleg még drámaibbá tehet a majdhogynem mézédes bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-05-27

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  11.0 %
 • Palackmennyiség

  300
 • Ár

  8000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

December 30-án, hajnali órákban, -8 fokos hidegben a Csángó dűlőben szüretelte a család a fagyott olaszrizling szőlőt. Nehézkes préselést és hosszú erjedést követően 170 g/l maradék cukor és magas komplexitás gazdagítja a természet ritka ajándékának számító csodás borkülönlegességet. Fogyasztását 10-13 fokra hűtve ajánljuk.

Érlelési információk

Tartályos, de nem reduktív érlelést kapott e tétel.

Pinceidő

Több évig

Hol vásárolható meg

Pincészet, Corvinum, Szent István Borszaküzlet

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!