A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pajzos Tokaji Aszú 5 Puttonyos

Pajzos Tokaj Pajzos Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2006

Véleményünk szerint

Aranysárga színt ölt már magára a bor. A gazdag illat erőteljesen mutatja mézes, sárgabarackos, botritiszes jegyeit. Kóstoláskor érezzük, az élénk savak mentén halad a kompozíció, az így kialakuló gerincet puha lepelbe csavarja a jelentős maradék cukor, amelynek köszönhetően a bor dinamikus volta mellett is krémes textúra alakul ki. Rengeteg citrus tűnik fel az ízvilágban, amelyet azonban aszalt kajszis, ananászos, fűszeres jegyek szélesítenek. Elegáns kompozíció, amely elemeiben magas fokú integrációt mutat. A bor már kóstoltuk 2014. február 25-én: Magabiztosan lépnek fel a bor összetett illatában az almára, körtére, sárgabarackra, mézre emlékeztető jegyek. Kóstoláskor érezzük, hogy a kompozíciót átívelik a citrusos asszociációk és az egyenes, határozott savérzet; mindez a jelentős maradék cukor mellett is elegánssá teszi a bort. Az illat buja kajszija és trópusi gyümölcsei inkább a korty elején lépnek fel, míg annak második fele és a lecsengés az imént említett citrusokról szól. Tiszta, jól áttekinthető szerkezetű, még mindig frissítő, kifejezetten élénk aszú. *****

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-03-24

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    10,0 %
  • Palackmennyiség

    32000
  • Ár

    9900 Ft
  • Fajtaösszetétel

    70% furmint
    20% hárslevelű
    10% sárga muskotály

Pajzos Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A rendkívül jó évjáratnak, valamint a Pajzos-dűlő és a Megyer-dűlő aszúszemeinek köszönhető ez a különleges aszú. 2006-ban meleg nyár volt átlagos csapadék mennyiséggel, és száraz ősz, így a savak sokáig élénkek maradtak. Nagy mennyiségű és jó minőségű aszútermést szüreteltünk. A bor egyedisége a feszes savszerkezet, ami a hosszan tartó hosszú hordós érlelés során szépen szelídült meg. Finoman érezhetőek a gyógyfüves pörkölt aromák, elegáns savak jellemzik, ami az évjárat jegyeit tükrözi.

Érlelési információk

Hat éves tölgyfa hordós érlelés.

Pinceidő

2034

Hol vásárolható meg

A pincészetnél.

Pajzos Tokaj bemutatása

A Pajzos Pincészetet 1992-ben alapította 12 befektető. A jelenlegi tulajdonos, Jean-Louis Laborde agrármérnök, 1997-ig csak a háttérből volt jelen a borászat életében, amelyben 2000-ben szerzett többségi tulajdonrészt. Ekkor kezdeményezésére újratelepítették a Pajzos dűlőt, így biztosítva az optimális szőlőtermesztést. A Pajzos borok azóta a világ számos országában helyet kaptak a vacsoraasztalon,kiváló presztízs éttermekben, valamint exkluzív gálavacsorákon, így öregbítve a Tokaji Borvidék és a tokaji borok hírnevét. A Pajzos termékcsalád borait a bodrogolaszi Pajzos és sárospataki Megyer dűlők prémium terméséből készítjük. Ezeket a borokat pincészetünk a tokaji hagyományoknak megfelelően gondos szőlészeti és borászati munkával, hordós érleléssel, illetve a modern borkészítési eljárásoknak megfelelően reduktív verzióban is készíti. A prémium Pajzos borok tökéletesen kifejezik két nagyszerű dűlőnk különböző adottságait: A Megyer dűlő ropogós, lendületes, kiváló minőségű száraz alapborokat ad, melyeket hűvösség, elegancia, karakteres ásványosság, valamint friss és üde savszerkezet jellemez – ez a dűlő adja a Pajzos márka prémium minőségű száraz borait. A Pajzos dűlőből származó édes borok üdék, frissek és zamatosak. A pohárba illatolva őszibarack és fehér virágok sora – bodza, kamilla, citrusos - mandarinos illat- és ízjegyek, valamint szép ásványosság kényezteti a borkedvelőket. Ezek a borok méltán legendásak: évtizedek múltán is megtartják gazdag, gyümölcsös aromavilágukat, nem veszítenek a gerincet adó savak frissességéből. A Tokaji Borvidéken készült borokat egyedi, ásványos karakter jellemzi. A szép savstruktúrájú borok tökéletesen illenek a nemzetközi és a magyar konyha ételeihez és kiválóan élvezhetők önmagukban is,akár egy délutáni beszélgetés kísérőjeként. A Pajzos termékcsaládban száraz, késői szüretelésű, szamorodni és aszú borok találhatók.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!