A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Primitivo di Manduria Dop

Antica Masseria Jorche Primitivo di Manduria Dop 2011

Véleményünk szerint

Egészen sötét árnyalatú rubinszínt látunk ebben a pohárban. Az illat magas fokon érett alapanyagra utal, a gyümölcsök aszalt tónusban jelennek meg a bor illatában, és nem véletlen a konyakmeggyes asszociáció sem. Erőteljes érzetű a korty is, a jelentős test mellett rendelkezésre álló magas alkohol édességérzetet hoz létre a szájban. Az illat gyümölcsei a kortyban is visszatérnek, pörkölési zamatoktól kísérve. Hosszan a szájban időző, koncentrált tétel a kompozícióba simuló tanninokkal.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-11-18

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Puglia
  • Alkohol %

    15,0 %
  • Palackmennyiség

    nincs adat
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    100% primitivo

A pincészet borbemutatása

Salento körzetében készítették el ezt a 100%-ban primitivóból készített, eredetvédett bort. Az ültetvény vörös talajának magas a réztartalma, amelyben homokkő is található. Az ültetvény kora negyven év. Elsősorban vörös húsokat és tartalmas, komplex tésztaételeket ajánlunk e bor mellé.

Érlelési információk

A kézi szüret után finom zúzás következett, az erjesztés és a maceráció kontrollált hőmérsékleten ment végbe. A bor kilenc hónapot töltött barrique hordókban és olasz botti nevű hordókban. A palackos érlelés három hónapig tartott.

Antica Masseria Jorche bemutatása

Az Antica Masseria Jorche pincészetben két, egymással szoros kapcsolatban álló világ találkozását figyelhetjük meg Masseriában: a szőlőket és pincészetet megjelenítő borvilágét és a vendéglátásét. Ma az ötödik generációhoz tartozó Dalila és Emanuel vezeti a borászatot, akik elkötelezetten és kreatívan közelítenek nemcsak az iparág történelmi oldalához, hanem az ezt kísérő folyamatok szervezéséhez. Míg Dalila inkább az üzleti kérdésekkel foglalkozik, addig Emanuela, édesapja Antonio lábnyomában járva szőlőművelésből és borászatból diplomázott San Michele all’Adigében és ma ő a Jorche borásza. / L'Antica Masseria Jorche is the marriage between two worlds that are closely linked: the wine sector, with vineyards and winery and the hospitality in Masseria.Today, Dalila and Emanuel, the 5th generation, dedicate themselves creatively and enthusiastically not only to the historical side of the business, but also to the management side of things. Dalila takes care of the business side of things whereas Emanuela, following in her father Antonio’s footsteps, graduated in Viticulture and Enology in San Michele all’Adige and she is now the winemaker of Jorche.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!