A pincészet borbemutatása
A Salento határában található negyvenéves ültetvény vörös talaja rézben gazdag. homokkő altalajon. A szüret kézzel történt, kis ládákban.
Érlelési információkA termést finoman zúzták, majd a hőmérséklet kontrollálása mellett erjesztették és macerálták. A bort egy évig érlelték részben barrique hordókban, részben capasunikban, amelyek itt tradicionális amforák. A piacra lépés előtt a tételt három hónapig érlelték palackban. |
Antica Masseria Jorche bemutatása
Az Antica Masseria Jorche pincészetben két, egymással szoros kapcsolatban álló világ találkozását figyelhetjük meg Masseriában: a szőlőket és pincészetet megjelenítő borvilágét és a vendéglátásét. Ma az ötödik generációhoz tartozó Dalila és Emanuel vezeti a borászatot, akik elkötelezetten és kreatívan közelítenek nemcsak az iparág történelmi oldalához, hanem az ezt kísérő folyamatok szervezéséhez. Míg Dalila inkább az üzleti kérdésekkel foglalkozik, addig Emanuela, édesapja Antonio lábnyomában járva szőlőművelésből és borászatból diplomázott San Michele all’Adigében és ma ő a Jorche borásza. / L'Antica Masseria Jorche is the marriage between two worlds that are closely linked: the wine sector, with vineyards and winery and the hospitality in Masseria.Today, Dalila and Emanuel, the 5th generation, dedicate themselves creatively and enthusiastically not only to the historical side of the business, but also to the management side of things. Dalila takes care of the business side of things whereas Emanuela, following in her father Antonio’s footsteps, graduated in Viticulture and Enology in San Michele all’Adige and she is now the winemaker of Jorche.