A pincészet borbemutatása
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot és Pinot Noir házasítás. Az illatban erdei bogyós gyümölcsök és fűszerek jelennek meg. Kóstoláskor érezzük, jóban vannak egymással a bor alkotóelemei: teste, élénkebb savai, valamint lekerekedett tannintartalma kerek egésszé áll össze. Ízében ribizke, hecsedli bukkan elő, lecsengése étcsokoládés.
Pinceidő2017-ig |
Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
A Bujdosó Családi Pincészet a Balaton déli partján gazdálkodik. A változatos somogyi dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig összesen 80 ha szőlőt művelnek, melyből 20 ha 2000 óta telepített, magas tőkeszám/ha ültetvény, 10 ha művelésmód váltással átalakított. A családból négyen végeztek a Kertészeti Egyetemen szőlész-borászként: Feripapa, aki a szőlőkért felel, Klárimama, aki a pályázatokat és támogatásokat intézi, Feri és felesége, Bea, akik a borokat készítik. A két kisebb testvér is aktív tagja a vállalkozásnak. A borértékesítést, kereskedelmet Zsigu irányítja, aki született és végzett vendéglátósként a család 250 éves műemlék pincéjében berendezett éttermét is vezeti Balatonszemesen. Orsolya sommelier, rendezvényekkel, borkóstolókkal, hirdetésekkel népszerűsíti a Bujdosó borokat.