A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Sirocco

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet Sirocco 2009

Véleményünk szerint

A bor élénk rubin színű, illata intenzív, benne gazdagon érett meggy és csokoládé, fekete ribizli levél, pici füst. A kortyban szintén a fanyar meggy és az étcsokoládé dominálnak. A korty hossza közepes, jó szerkezet, szép savak, kicsit karcos, de szerethető, karakteres tanninok jellemzik. Magas alkoholtartalma miatt enyhén likőrös, rumos étcsokoládés jellegű. Jó bor, akár ételekhez is.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-07-12

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Dél-Balaton
 • Alkohol %

  xx %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  4000 ft
 • Fajtaösszetétel

  cabernet franc
  cabernet sauvignon
  merlot
  pinot noir

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot és Pinot Noir házasítás. Az illatban erdei bogyós gyümölcsök és fűszerek jelennek meg. Kóstoláskor érezzük, jóban vannak egymással a bor alkotóelemei: teste, élénkebb savai, valamint lekerekedett tannintartalma kerek egésszé áll össze. Ízében ribizke, hecsedli bukkan elő, lecsengése étcsokoládés.

Pinceidő

2017-ig

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

A Bujdosó Családi Pincészet a Balaton déli partján gazdálkodik. A változatos somogyi dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig összesen 80 ha szőlőt művelnek, melyből 20 ha 2000 óta telepített, magas tőkeszám/ha ültetvény, 10 ha művelésmód váltással átalakított. A családból négyen végeztek a Kertészeti Egyetemen szőlész-borászként: Feripapa, aki a szőlőkért felel, Klárimama, aki a pályázatokat és támogatásokat intézi, Feri és felesége, Bea, akik a borokat készítik. A két kisebb testvér is aktív tagja a vállalkozásnak. A borértékesítést, kereskedelmet Zsigu irányítja, aki született és végzett vendéglátósként a család 250 éves műemlék pincéjében berendezett éttermét is vezeti Balatonszemesen. Orsolya sommelier, rendezvényekkel, borkóstolókkal, hirdetésekkel népszerűsíti a Bujdosó borokat.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!