A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Teringettét Cuvée

Schunk Pince Teringettét Cuvée 2013

Véleményünk szerint

A bor illatintenzitása visszafogott, benne az őszibarack héjára és virágokra emlékeztető jegyeket fedezünk fel. A kortyban az élénk savgerinc sárga húsú gyümölcsökkel, citrusokkal és zöld fűszerekkel párosul, így zamatos kompozíció alakul ki. Egyenes, laza szövésű, dinamikus bor, amely a könnyed felső és a közepes alsó határán álló testre, valamint ehhez illő alkoholtartalomra épül. Lecsengése műfajához képest hosszan a szánkban időz.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-03-18

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Pécs
 • Alkohol %

  13.3 %
 • Palackmennyiség

  1200
 • Ár

  1800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  45% sauvignon blanc
  45% olaszrizling
  10% cserszegi fűszeres

A pincészet borbemutatása

A 2012. évi alacsony terméshozamok miatt nem akartunk külön-külön kisebb tétel sauvignon blanc-nal és olaszrizlinggel dolgozni, ezért egy cuvée-t készítettünk, ami örömünkre nagyon jól sikerült. Pl. 2013-ban fehér bor kategóriában Pécs Város Borának választották. Innen ered e bor története. A 2013-as is jó közepes testű, kellemes, de nem tolakodó illatokkal és üde harmonikus savakkal rendelkező bor.

Érlelési információk

Négy hónap tartályos érlelés.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Pécs Kalamáris Borbisztró és Vinotéka, Pécs Tüke Borház

Schunk Pince bemutatása

A Schunk Pince családi működtetésű vállalkozás a Mecsek déli lankáin elterülő Hosszúhetényben, Pécs vonzáskörzetében. A családi üzemeltetésű pince mára már néhány hektáron gazdálkodó mikro-vállalkozássá nőtte ki magát. A családi borászat és pince folyamatosan fejlődik, növekszik. Célkitűzésünk: karakteres vörösborok és fehérborok, könnyed rozék és nem mindennapi házasítások készítése. Hiszünk benne, hogy a borkóstolók, borbemutatók alkalmával saját készítésű boraink megismertetése által a Pécs-Mecseki Borvidék népszerűsítésében is részt veszünk!


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!