A pincészet borbemutatása
2013-ban - a hagyomány szerint - az aszúbor készítése után a finoman préselt aszúszemekre másodszor is újbort öntöttünk és egy éjszakás áztatás után újra kipréseltük. A kiváló évjárat alapanyagának és a kíméletes feldolgozásnak köszönhetően e ritka tokaji bor cukortartalma eléri egy 4 puttonyos aszú szabványértékeit.
Érlelési információk14 hó hordós érlelés. Palackozva: 2015.02.28. |
Pinceidő2025-ig |
Hímesudvar bemutatása
Családunk közel 30 éve foglalkozik tokaji szőlőműveléssel és borkészítéssel. Jelenleg 3 ha területről szüretelünk, ami 15 000-20 000 palack finom tokaji bort jelent kis tételekben (1500-4000 palack/fajta), melyeket sorszámozott címkével hozunk forgalomba. Pincészetünk a borvidék névadó településén, Tokaj óvárosában, az egykor „borkereskedők utcája”-ként emlegetett Bem út 2. szám alatt található (a főtértől 2 perces sétával elérhető). Az épületet több mint 500 éve Szapolyai János erdélyi vajda, majd Magyarország királya olasz mesterekkel építtette és vadászházként használta.