A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Zöldveltelini

Eke Pincészet Zöldveltelini 2013

Véleményünk szerint

Színe halvány arany. Illatában némi tisztátalanság, ettől eltekintve gazdag és intenzív, benne túlérett trópusi gyümölcsök (mangó elsősorban), vanília, sárga virágok, kevés mandula és kamilla. A kortyban szintén nagy intenzitással robban a túlérett tropikalitás, a hordó vaníliája. Jól érthető, jó ivású, szeretetreméltó bor. A kortyot is jellemzi egyfajta kamillásság. Jó savak, a korty kitölti a szájat, lecsengésében grapefruit, viszonylag hosszan megmaradnak ízei. Önmagában desszertként, vagy édességekhez is jól párosítható. A hordó finom. Egyszerű, remek.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-03-09

 • Típus

  Félédes
 • Borvidék

  Balaton-felvidék
 • Alkohol %

  13,15 %
 • Palackmennyiség

  700
 • Ár

  3000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  zöldveltelini

A pincészet borbemutatása

Nemesvitán termett, töppedt szőlőből készült, fehér, aszú jellegű bor. Magas alkoholtartalma, zöldveltelini karaktere és édes íze miatt aperitifnek vagy egy kellemes estéhez ajánljuk.

Pinceidő

5 év

Eke Pincészet bemutatása

Családi pincészetünk 3 generáció óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A Balaton-felvidéken található festői Nemesvita településen helyezkedik el pincészetünk. Innen 15 km-es rádiuszban találhatók szőlő ültetvényeink melyek a környező tanúhegyeken és a Keszthelyi – hegység déli vonulatán terülnek el. Kínálatunkban egyaránt megtalálhatók a borvidékre jellemző szőlőfajtákból készült száraz borok így például Olaszrizling, Zöld veltelini illetve Ottonel Muskotály és ezen felül különféle édes bor különlegességek, mint, Töppedt szőlőből készült Zöld veltelini és a Olaszrizling Jégbor.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!