A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Vincent Prestige Brut

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. Vincent Prestige Brut 2005

Véleményünk szerint

Mély sárga színárnyalattal bír a bor. A pohárba szagolva egy fejlett illatvilágot érzünk, amelynek erőteljes gyümölcsös karaktere elsősorban almát, körtét és barackot idéz. Kóstoláskor rögtön feltűnik, hogy az apró buborékok a szerkezetbe integráltak. A műfajon belül a tartalmasabb tételekhez sorolható, az alkohol azonban illően alacsony, a szerkezet az élénk savakra épül. A kortyban jó értelemben véve neutrálisabb az aromatika, amely a klasszikus pezsgőstílus jellemzője. Hosszan búcsúzik.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-02-24

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Dél-Balaton
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  34000
 • Ár

  4300 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot noir

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Balatonlellei ültetvényen termelt 100 % pinot noir fajtából készült fehér pezsgő. Évjáratos – 2005- pezsgő, tisztítását hagyományos módon rázással és fagyasztásos seprőtelenítéssel végeztük. Eleganciáját a finom savtartalommal összhangban lévő érlelési zamatok adják. Fogyasztható aperitivként, különösen alkalmas hal- és tengeri ételekhez, pl. rák, kagyló, vagy fehér húsú szárnyas ételek, de kiválóan párosítható aprósüteményekkel is. Ajánlott fogy. hőmérséklet: 6-8 ⁰C.

Érlelési információk

Az alapbort acéltartályban érlelték három hónapig finomseprőn. Tradicionális készítésű pezsgő, a nyerstöltésre 2006 márciusának végén került sor.

Pinceidő

1-2 év

Hol vásárolható meg

Vinarium Vinotéka (Sörház u.), Marriott Hotel, Pannonia Hotellánc, Gudel Étterem

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. bemutatása

A Garamvári Szőlőbirtok családi vállalkozás, amely a családfő Garamvári Vencel borászmérnöki képzettségén és több évtizedes borászati tapasztalatain nyugszik. A szőlőbirtok a Balaton déli partján a borvidék legjobb dűlőiben található területeket mondhatja magáénak. A budafoki, egyedülálló adottságokkal rendelkező, óriási alapterületű pince minden jel szerint a pezsgőgyártásra termett. Minden egyes palackban külön élet lakozik, szorgalmas élesztőgombák milliói termelik a gyöngyfűzérszerű szén-dioxidot és testük feláldozásával átadják finom illatukat és ízüket az érlelődő pezsgőnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!