A pincészet borbemutatása
Balatonlellei ültetvényen termelt 100 % pinot noir fajtából készült fehér pezsgő. Évjáratos – 2005- pezsgő, tisztítását hagyományos módon rázással és fagyasztásos seprőtelenítéssel végeztük. Eleganciáját a finom savtartalommal összhangban lévő érlelési zamatok adják. Fogyasztható aperitivként, különösen alkalmas hal- és tengeri ételekhez, pl. rák, kagyló, vagy fehér húsú szárnyas ételek, de kiválóan párosítható aprósüteményekkel is. Ajánlott fogy. hőmérséklet: 6-8 ⁰C.
Érlelési információkAz alapbort acéltartályban érlelték három hónapig finomseprőn. Tradicionális készítésű pezsgő, a nyerstöltésre 2006 márciusának végén került sor. |
Pinceidő1-2 év |
Hol vásárolható meg
Vinarium Vinotéka (Sörház u.), Marriott Hotel, Pannonia Hotellánc, Gudel Étterem
Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. bemutatása
A Garamvári Szőlőbirtok családi vállalkozás, amely a családfő Garamvári Vencel borászmérnöki képzettségén és több évtizedes borászati tapasztalatain nyugszik. A szőlőbirtok a Balaton déli partján a borvidék legjobb dűlőiben található területeket mondhatja magáénak. A budafoki, egyedülálló adottságokkal rendelkező, óriási alapterületű pince minden jel szerint a pezsgőgyártásra termett. Minden egyes palackban külön élet lakozik, szorgalmas élesztőgombák milliói termelik a gyöngyfűzérszerű szén-dioxidot és testük feláldozásával átadják finom illatukat és ízüket az érlelődő pezsgőnek.