A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Pinot Noir

Juhász Testvérek Pincészete Egri Pinot Noir 2006

Véleményünk szerint

Érett, melegséget árasztó illata van ennek a vörösbornak, benne lekvárosságba hajló cigánymeggy, dohány fűszerek és füge. A kortyot még mindig szépen viszik a savak, a tannin a szőlőfajta legtöbb példájának megfelelően visszafogott. Kóstoláskor a ropogós cseresznye mellett fűszeresség érezhető. Jó savgerince és közepes súlyú teste kiváló szereplővé teszi a vacsoraasztalon. Töltsünk belőle grillezett borjúkaraj vagy ossobucco mellé!

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-08-01

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    12.5 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    100% pinot noir

Juhász Testvérek Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Egy csodálatos szőlőfajta sajátos stílusú vörösbora Egerből. Kellemes szilva és virág illatát semmilyen más ízéhez nem hasonlítható, esszenciális töménységű zamat kíséri. Karakteres vörösbor, melynek harmóniáját a palackban érlelés teszi teljessé. Fogyasztását 16 fokon ajánljuk. Az optimális fogyasztási idő a palackozást követően 2-3 év.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés

Juhász Testvérek Pincészete bemutatása

Célunk egyedi karakterű, alacsony termésátlagú szőlőből készült minőségi borok előállítása. Az így készített borok több éves tölgyfa hordós érlelése, palackos formában való értékesítése, Nagyobb mennyiségű minőségi borok előállítása, értékesítése tovább feldolgozó (palackozók) partnerek részére.A családi vállalkozás évről évre dinamikusan fejlődik. 2002-ben pincészetünket modern feldolgozó technológiai berendezésekkel bővítettük, amelyek már EU minősítéssel rendelkeznek. 2011-ben további fejlesztéseket tervezünk.Pincészetünk klasszikus családi vállalkozás. Nagyszüleinktől örökölt szőlőültetvényeken kezdtük a gazdálkodást és az elsők között voltunk, akik saját pincészetet alapítottunk az 1990-es években.A borvidék legszebb dűlőiből leszüretelt szőlőkből kezdetben csak 30 Hl bort tudtunk készíteni. Az évről évre dinamikusan fejlődő pincészetünk jelenleg 60 hektár saját szőlőterületen gazdálkodik, és 140 hektárt integrál. Így éves szinten összesen 200 hektár területről 20.000 mázsa szőlőt dolgoz fel. A legmegfelelőbb termőhely kiválasztásával, a visszafogott terméssel és a legkorszerűbb feldolgozással boraink állandó jó minőségét garantáljuk. Munkánkat igazolja a hazai versenyeken elért aranyérmek és díjak.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!