A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Wassmann Portugieser

Wassmann Pince Wassmann Portugieser 2012

Véleményünk szerint

A bor színének pereme még mindig őrzi a fajtára jellemző lilás árnyalatot. Ennek megfelelő, üde karakterrel bír az illat is, hála a benne gusztusosan és magabiztosan fellépő piros bogyós gyümölcsösségnek. Az illatvilágot összességében az teszi érdekessé, hogy a gyümölcsösség elsődlegessége mellett mélységet is érzünk, amikor a pohárba szagolunk. A kortyban közepes erősségű, délceg tannin- és savérzet köszönt, és bár a gyümölcsök itt is jelen vannak, az ízvilágban inkább a fűszerek dominálnak. Élénk, mértéktartó koncentrációjú, de tartalmas kompozíció.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-01-20

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Villány
  • Alkohol %

    12.4 %
  • Palackmennyiség

    1144
  • Ár

    2399 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% portugieser

Wassmann Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Pécsi Borozó: "Wassmann Biobormanufaktúra Villányi Portugieser 2012 - Tavaly ők nyerték a Portugieser du Monde évjáratos kategóriáját, akkor a 2011-es oportóval. Zseniális bor volt, nekem nagyon bejött, volt gyümölcsössége, fűszere, súlya és könnyedsége egyszerre. Az oportó lehet jó akkor is, ha laza és friss, de a Wassmann-portugieser azt mutatja, hogy lehet több is. Az új évjáratot legutóbbi mustránkon kóstoltam először, akkor is ezt írtam, most is csak ezt tudom. Az illata hozza az oportó gyümölcsösségét, meggyet, szilvát, cseresznyét, de mellette van benne izgalmas fűszeresség, hűvös játékosság, kortyban is ez jön, mandulás kesernye és édes gyümölcsök, érezhető cserek és konyakos meggy a végén. Tartalmas, jól strukturált, hosszú portugieser. És még van benne jövő is, pár évet biztosan ereje teljében kibír. 89 pont, sziklaszilárdan." Nach der Lese am 03. September mit 19,5 MM gärte die Maische 3 Wochen lang im offenen Holzbottich und nach dem Pressen kam der Wein in alte ungarische große Barriquefässer. Dort reifte er 11 Monate, klärte sich dabei von selbst und wurde ungeschönt auf Flaschen gezogen. Außer einer minimalen Menge Schwefel wurde ihm nie irgend etwas zugesetzt. Der Wein hat einen Gesamtschwefelgehalt von nur 51 mg/l, das ist als die Hälfte der bei trockenen Bioweinen und biodynamischen Weinen zulässigen Menge von maximal 120 mg/l. Der Wein ist somit schwefelarm, naturrein und vegan. Er wurde von Biokontroll Hungária HU-ÖKO-01 und von Demeter International als biodynamischer Wein zertifiziert.

Érlelési információk

11 hónapos tölgyfa hordós érlelés, majd a piacra kerülés előtt egy hónapos palackos érlelés.

Pinceidő

3-5 év

Hol vásárolható meg

Terroir Club, Terra Hungarica borpontokban

Wassmann Pince bemutatása

Gault&Millau 2014: "WASSMANN Bormanufaktúra - Villány első biopincészete, melyet a Németországból idetelepült Ralf Wassmann és Susann Hanauer alapított. Boraik kivételesen jó egyensúllyal bírnak, elegánsabb, hordós aromáktól mentes, autentikus irányt képviselnek, ami ma még nagyon ritka Villányban. A 2011-es és 2012-es évjáratból izgalmas borok lapulnak a pincében, elsősorban a kékfrankos, ami áttörést jelenthet a pince számára."


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!