A pincészet borbemutatása
Borleírás: Illatában intenzív málna- és meggyjegyekkel, finom vaníliás aromával. Szájban kerek, érett, finom savakkal. Behízelgő, könnyen megszerethető bor. Vinifikáció: Kézi szüret, kíméletes bogyózás. Az erjesztés 14 napon át héjon, kádakban, kézi csömöszöléssel történik. Ezt spontán almasavbontás követi, majd egy évig két-három éves, 300 literes magyar tölgyfa hordóban érlelődik. Ajánlott: Töltött szárnyasokhoz, fűszeres olasz ételekhez, csokoládéfondühöz.
Érlelési információkA bor egy évet töltött másod- és harmadtöltésű, 300 literes, magyar tölgyfa hordóban. |
Hol vásárolható meg
Bortársaság
Etyeki Kúria Borgazdaság bemutatása
A Kúria alapítása, azaz 1996 óta a termőhelyet hitelesen visszaadó fajtajelleges, Etyeki karaktert magában hordozó borok készítése mellett kötelezte el magát. A könnyebben értelmezhető, reduktív technológiával készült alap borcsalád üde, ropogós boraival a mindennapi életbe szeretnénk egy csepp etyeki frissességet varázsolni, míg prémium borainkban Etyek tiszta, izgalmas íz-világát szeretnék továbbmélyíteni, amely munka folyamán a fajták karaktere, eleganciája és dűlőink szépsége, egyedisége kiemelkedő szerepet kap.