A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Bujdosó Nemere

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet Bujdosó Nemere 2009

Véleményünk szerint

Közepes intenzitású, kifejező illat, amelyben az érett gyümölcsös vonal gyógynövényekkel találkozik. A korty egy árnyalattal kevésbé aromatikus, bár a zöld fűszeresség, csalánosság ízben is feltűnik. A savszerkezet lágyabb struktúrájú, a textúra olajosnak hat. Tálaljunk mellé salátát az évszaknak megfelelő friss zöld ízekkel kiegészítve, szezontól függően lehet szó medvehagymáról, spárgáról, zöldborsóról, cukkiniről!

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-04-04

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Dél-Balaton
  • Alkohol %

    13.5 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    2800 Ft
  • Fajtaösszetétel

    50% chardonnay
    16% sauvignon blanc
    17% szürkebarát
    17% királyleányka

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

A tétel fele tartályban, másik fele tölgyfahordóban érett három hónapig.

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

Veritas Borkereskedés, CBA

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

A Bujdosó Családi Pincészet a Balaton déli partján gazdálkodik. A változatos somogyi dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig összesen 80 ha szőlőt művelnek, melyből 20 ha 2000 óta telepített, magas tőkeszám/ha ültetvény, 10 ha művelésmód váltással átalakított. A családból négyen végeztek a Kertészeti Egyetemen szőlész-borászként: Feripapa, aki a szőlőkért felel, Klárimama, aki a pályázatokat és támogatásokat intézi, Feri és felesége, Bea, akik a borokat készítik. A két kisebb testvér is aktív tagja a vállalkozásnak. A borértékesítést, kereskedelmet Zsigu irányítja, aki született és végzett vendéglátósként a család 250 éves műemlék pincéjében berendezett éttermét is vezeti Balatonszemesen. Orsolya sommelier, rendezvényekkel, borkóstolókkal, hirdetésekkel népszerűsíti a Bujdosó borokat.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!