A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Pálffy Pince

Balaton-felvidék


Szőlészetünk és pincészetünk évszázados családi generációkon alapul, ahol a szőlőművelés és borkészítés apáról fiúra száll. Szőlőterületeink a Káli-medencében, Köveskálon a vulkánikus eredetű Fekete-hegy déli lejtőin Kishegy-, Cserekút-, Kisgyepű- és Csák-völgy-dűlőiben organikusan művelt területeken fekszenek. A jelenlegi 5,5 ha területen olaszrizling, szürkebarát, tramini, furmint, juhfark, cabernet sauvignon és syrah szőlőt termelünk. Szigorú hajtásválogatással, később fürtválogatással állítjuk be az ideális termésmennyiséget, hogy a legjobb minőségű szőlőt teljes érettségben tudjuk szüretelni. A szőlő gombás megbetegedése ellen nem használunk felszívódó vegyszereket, csak rézzel és kénnel védekezünk. Kiegészítőként a természetben megtalálható növényi kivonatokat használunk. Nem használunk atka- és rovarölő szereket, gyomtalanításra gyomirtószert. A szőlő biológiai egyensúlyának elérésére törekszünk. Boraink hagyományosan, spontán erjednek. Boraink jellegzetes ízét a vulkanikus talaj (bazalt, láva és tufakőzetek) a magas sav- és ásványianyag-tartalom kedvezően befolyásolja. Célkitűzésünk, hogy az egykor Árpád-házi királyainknak szállított Káli-medencei borok újra a minőségi borfogyasztók asztalára kerüljenek, ismerté és kedvelté váljanak.

Pálffy Pince borai

Cím

8274 Köveskál Fő utca 40.

Telefonszám

06-30-9275-713

E-mail info@palffypince.hu

Honlap http://www.palffypince.hu

Borok megvásárolhatósága

Bortársaság, Vinotékák, Pincénél

Pálffy Pince borok ingyenes szállítással

Borkóstoló

Tételszám

6-12

Kóstoló ára

2500-3500

Borkorcsolya

Frissen sült pogácsa.

Bejelentkezés

06-30-9275-713

Vendéglátás

Hidegkonyha

Nincs

Melegkonyha

Nincs

Szakmai profil

Alapítás éve

1998

Éves palackszám

15500

Szőlész

Pálffy Gyula

Borász

Pálffy Gyula

Termesztett fajták

olaszrizling, szürkebarát, tramini, furmint, juhfark, cabernet sauvignon, syrah

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!