A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Köveskáli Olaszrizling Válogatás

Pálffy Pince Köveskáli Olaszrizling Válogatás 2011

Véleményünk szerint

A bor illatvilága lassabban nyílik, de már az indulástól ott van benne az érett alapanyagra utaló mézesség és vastag gyümölcsösség. Szerkezetileg erős: érezhető, ahogy a bor savai és ásványos ízvilága harcra kelnek a jelentős alkoholtartalommal. A közepesnél nagyobb test és a néhány gramm maradék cukor csak fokozza a bor súlyának, beltartalmának érzetét. Felépítésében dús, kerek bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-01-21

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balaton-felvidék
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  1700
 • Ár

  2790 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Pálffy Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

35-40 éves tőkékről, két dűlőnek a válogatása, középmagas kordonon, csapra metszéssel. Alacsony tőkénkénti terhelés, 6 fürt/tőke. Szüreti időpont szeptember 22. Feldolgozás: a bogyózott szemeket kíméletesen préseltük, majd a must ülepítés után, használt 225 l-es tölgyfa hordóban erjesztettük, spontán a saját élesztőivel. Seprőn tartással 12 hónapig érlelődött. A hordós érlelést követően kíméletes derítés után palackoztuk.

Érlelési információk

12 hónapig érlelték használt, kis, 225 literes tölgyfa hordóban.

Hol vásárolható meg

Bortársaság, Pálffy Pince

Pálffy Pince bemutatása

Szőlészetünk és pincészetünk évszázados családi generációkon alapul, ahol a szőlőművelés és borkészítés apáról fiúra száll. Szőlőterületeink a Káli-medencében, Köveskálon a vulkánikus eredetű Fekete-hegy déli lejtőin Kishegy-, Cserekút-, Kisgyepű- és Csák-völgy-dűlőiben organikusan művelt területeken fekszenek. A jelenlegi 5,5 ha területen olaszrizling, szürkebarát, tramini, furmint, juhfark, cabernet sauvignon és syrah szőlőt termelünk. Szigorú hajtásválogatással, később fürtválogatással állítjuk be az ideális termésmennyiséget, hogy a legjobb minőségű szőlőt teljes érettségben tudjuk szüretelni. A szőlő gombás megbetegedése ellen nem használunk felszívódó vegyszereket, csak rézzel és kénnel védekezünk. Kiegészítőként a természetben megtalálható növényi kivonatokat használunk. Nem használunk atka- és rovarölő szereket, gyomtalanításra gyomirtószert. A szőlő biológiai egyensúlyának elérésére törekszünk. Boraink hagyományosan, spontán erjednek. Boraink jellegzetes ízét a vulkanikus talaj (bazalt, láva és tufakőzetek) a magas sav- és ásványianyag-tartalom kedvezően befolyásolja. Célkitűzésünk, hogy az egykor Árpád-házi királyainknak szállított Káli-medencei borok újra a minőségi borfogyasztók asztalára kerüljenek, ismerté és kedvelté váljanak.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!