A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Köveskáli Szürkebarát

Pálffy Pince Köveskáli Szürkebarát 2011

Véleményünk szerint

A fehérbor színébe pinkes beütés vegyül. Az illat gazdag gyümölcsösséggel lép fel, idővel azonban szelídül, és egy könnyedebb, virágos jegyet ölt magára. A korty szerkezete erőteljes, hála a jelentős testnek, a krémes textúrának és a főleg a korty második felében érezhető magas alkoholnak. A savérzet visszafogott, a lassabb dinamikába a minerális ízvonal visz lendületet. A lecsengés marcipános, pisztáciás asszociációkkal búcsúzik.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-01-21

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balaton-felvidék
 • Alkohol %

  14.4 %
 • Palackmennyiség

  880
 • Ár

  2800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% szürkebarát

Pálffy Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

15 éves tőkéken, középmagas kordonon, ernyőműveléssel lett termelve. Tőkénkénti terhelés: 12-14 fürt/tőke. Szüreti időpont: szeptember 13. Feldolgozás: a bogyózott szemeket kíméletesen préseltük, majd a mustot ülepítés után, használt 225 l-es tölgyfa hordóban erjesztettük, spontán a saját élesztőivel. Seprőn tartással 12 hónapig érlelődött. A hordós érlelést követően kíméletes derítés után palackoztuk.

Érlelési információk

A bort 12 hónapig érlelték használt 225 l-es tölgyfa hordóban.

Hol vásárolható meg

Kézműves Magyar Ízek, Debreceni Borudvar, Pálffy Pince

Pálffy Pince bemutatása

Szőlészetünk és pincészetünk évszázados családi generációkon alapul, ahol a szőlőművelés és borkészítés apáról fiúra száll. Szőlőterületeink a Káli-medencében, Köveskálon a vulkánikus eredetű Fekete-hegy déli lejtőin Kishegy-, Cserekút-, Kisgyepű- és Csák-völgy-dűlőiben organikusan művelt területeken fekszenek. A jelenlegi 5,5 ha területen olaszrizling, szürkebarát, tramini, furmint, juhfark, cabernet sauvignon és syrah szőlőt termelünk. Szigorú hajtásválogatással, később fürtválogatással állítjuk be az ideális termésmennyiséget, hogy a legjobb minőségű szőlőt teljes érettségben tudjuk szüretelni. A szőlő gombás megbetegedése ellen nem használunk felszívódó vegyszereket, csak rézzel és kénnel védekezünk. Kiegészítőként a természetben megtalálható növényi kivonatokat használunk. Nem használunk atka- és rovarölő szereket, gyomtalanításra gyomirtószert. A szőlő biológiai egyensúlyának elérésére törekszünk. Boraink hagyományosan, spontán erjednek. Boraink jellegzetes ízét a vulkanikus talaj (bazalt, láva és tufakőzetek) a magas sav- és ásványianyag-tartalom kedvezően befolyásolja. Célkitűzésünk, hogy az egykor Árpád-házi királyainknak szállított Káli-medencei borok újra a minőségi borfogyasztók asztalára kerüljenek, ismerté és kedvelté váljanak.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!