A pincészet borbemutatása
15 éves tőkéken, középmagas kordonon, ernyőműveléssel lett termelve. Tőkénkénti terhelés: 12-14 fürt/tőke. Szüreti időpont: szeptember 13. Feldolgozás: a bogyózott szemeket kíméletesen préseltük, majd a mustot ülepítés után, használt 225 l-es tölgyfa hordóban erjesztettük, spontán a saját élesztőivel. Seprőn tartással 12 hónapig érlelődött. A hordós érlelést követően kíméletes derítés után palackoztuk.
Érlelési információkA bort 12 hónapig érlelték használt 225 l-es tölgyfa hordóban. |
Hol vásárolható meg
Kézműves Magyar Ízek, Debreceni Borudvar, Pálffy Pince
Pálffy Pince bemutatása
Szőlészetünk és pincészetünk évszázados családi generációkon alapul, ahol a szőlőművelés és borkészítés apáról fiúra száll. Szőlőterületeink a Káli-medencében, Köveskálon a vulkánikus eredetű Fekete-hegy déli lejtőin Kishegy-, Cserekút-, Kisgyepű- és Csák-völgy-dűlőiben organikusan művelt területeken fekszenek. A jelenlegi 5,5 ha területen olaszrizling, szürkebarát, tramini, furmint, juhfark, cabernet sauvignon és syrah szőlőt termelünk. Szigorú hajtásválogatással, később fürtválogatással állítjuk be az ideális termésmennyiséget, hogy a legjobb minőségű szőlőt teljes érettségben tudjuk szüretelni. A szőlő gombás megbetegedése ellen nem használunk felszívódó vegyszereket, csak rézzel és kénnel védekezünk. Kiegészítőként a természetben megtalálható növényi kivonatokat használunk. Nem használunk atka- és rovarölő szereket, gyomtalanításra gyomirtószert. A szőlő biológiai egyensúlyának elérésére törekszünk. Boraink hagyományosan, spontán erjednek. Boraink jellegzetes ízét a vulkanikus talaj (bazalt, láva és tufakőzetek) a magas sav- és ásványianyag-tartalom kedvezően befolyásolja. Célkitűzésünk, hogy az egykor Árpád-házi királyainknak szállított Káli-medencei borok újra a minőségi borfogyasztók asztalára kerüljenek, ismerté és kedvelté váljanak.