A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Aszú Ünnep

08. 17. - 08. 19.

Erdőbénye, Erdőbénye



Ünnepeljük együtt Magyarország borkülönlegességét!

 

A tokaji aszú vagy röviden aszú a Tokaj-hegyaljai borvidéken előállított borkülönlegesség. Évszázados technológia alkalmazásával készül, amelynek alapja az aszúsodott szőlőszemek késői szüretelése és az ezt követő különleges borkészítési eljárás.

 

A szájhagyomány szerint Szepsi Laczkó Máté nevéhez fűződik az első aszúbor elkészítése, aki Erdőbényén élt a XVII. század első felében. Erdőbénye település az ASZÚ ÜNNEP gasztro-kulturális rendezvénnyel ennek a hagyománynak állít emléket.


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!