Borkollégium középfok - Nemzetközi borismeret 1.
Budapest, Borkollégium
Magyarország borvidékeit és szőlőfajtáit már jól ismered, és alapvető borkultúrával is rendelkezel? Rutinos borfogyasztóként a helyes kóstolás sem okoz már gondot? Akkor itt az idő nemzetközi vizekre evezni!
A középfokú bortanfolyamon a világ bortermő régióit a legjellemzőbb szőlőfajtákon keresztül fedezzük fel. 54 tétel kóstolása mentén olyan izgalmas fajtákat fedezünk fel, mint a tempranillo, gamay, nebbiolo, muscadet, vagy akár a viognier, de megismerkedünk a chardonnay, pinot noir és a sauvignon blanc nemzetközi arcával is, az édes borokkal, erősített borokkal, pezsgőkkel is. A többnapos kurzuson olyan tudásra tehetsz szert, melyet munkádban és szabadidődben is egyaránt hasznodra lehet, erősen ajánljuk a szakmában dolgozó kollégáknak is.
Kiknek ajánljuk?
Borrajongóknak, akik mélyreható ismereteket szereznének a nagyvilági borokban,
azoknak, akik már jól ismerik a hazai borvidékeket és szőlőfajtákat, de a nemzetközi kínálatot még nem,
borkedvelőknek, akik szakértő vezetésével különleges tételeket kóstolnának meg,
vendéglátásban dolgozóknak, akik elméleti tudással gazdagodnának, munkájukban ezt felhasználva.
Tematika
Borkóstolás, bor-étel párosítás alapok
Szőlőfajták 1. (Pinor Noir, Zinfandel/Primitivo)
Szőlőfajták 2. (Riesling, Chenin Blanc, Semillon, Furmint)
Szőlőfajták 3. (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio/Pinot Gris, Gewurztraminer, Viognier, Albarino)
Szőlőfajták 4. (Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz)
Szőlőfajták 5. (Gamay, Grenache/Garnacha, Tempranillo, Carmenère, Malbec, Pinotage)
Szőlőfajták 6. (Cortese, Garganega, Verdicchio, Fiano, Nebbiolo, Barbera, Corvina, Sangiovese, Montepulciano)
Pezsgők és erősített borok
Időpont: 2020. október 14., 21., 28. , november 4., 11., 18. (17:30-21:30)
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!