A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Furmint Február programok

01. 10. - 02. 28.

, , 2011. február - OrszágszerteFurmintkóstolás - azoknak, akik már tudják miért, és pláne azoknak, akik még nem! Igyekszünk mindent megtenni azért, hogy februárban szinte elkerülhetetlen legyen a furmintkóstolás. Ezt a szándékunkat idén még több partner segíti: éttermek kínálnak furmintot különböző fogásokhoz, borkereskedések adnak ízelítőt a fajta legszebb példáiból, és szerte az országban több helyszínen is furmint kóstolókat tartanak februárban. Hogy hol s mit kóstolhatunk ebben a hónapban? Itt folyamatosan frissítjük az információkat!

 

Anyukám mondta, Encs (Új)

Tovább

Aspirin Borbár, Kismarton, Ausztria (Új)

Magyar és osztrák furmintok is kóstolhatók lesznek a közelmúltban megnyílt borbárban a hónap folyamán, egyidejűleg 2-3 fajta.

Tovább 

Avion Étterem, Budapest (Már 2010-ben is)

Csakúgy, mint tavaly idén is a vacsora asztalfoglalások mellé 1-1 pohár ingyen furmintot szervíroznak február hónapban.

Tovább

A38 Hajó (Új)

A Bortársasággal együttműködve Oremus és Györgykovács furmintokra épülő borvacsorával készülnek a híres rendezvényhajón a Furmint Február jegyében. A borokhoz illeszkedő menüsort az A38 Hajó chefje, Vipler György állította össze. Az est vendége Bacsó András, az Oremus, és Györgykovács Imre, a Györgykovács Pincészet vezetői lesznek.

Tovább

Babel Delicate Restaurant (Új)

A Babel Delicate Restaurant is csatlakozott a Furmint Február programsorozathoz. Ennek fényében a hónapban többféle furmintot is pohárra kérhetnek a vendégek a ház bora mellett, amely a Chateau Dereszla Tokay Dry 2009-es Furmintja. Továbbá február 18-án borvacsorát tartanak, amelynek első bora Kovács Nimród Nagy Eged Furmintja a 2009-es évjáratból, amiről a tulajdonos fog mesélni.

Tovább

Bor és Más, Budapest (Új)

Elsősorban éttermi partnerei vonalán erősíti a Furmint Február nevét, nekik köszönhető, hogy többek között a Four Seasons-ben és a Remizben is több furmintot kínálnak majd pohárra a hónap folyamán. Ezentúl február 23-án borászokkal, éttermi partnerekkel, borértőkkel együtt kóstolnak meg 8-10 furmintot vakon.

Tovább 

BorNívó Bor- és Ajándéküzlet (Új)

Tokaj-Hegyalja nem esik messze Miskolctól, aminek következtében a BorNívó üzlet vezetői is úgy gondolták, februárban közszemlére teszik furmintjaikat. Ennek köszönhetően a hónapban minden fajtaborukra 10%-os kedvezményt adnak. A széles kínálat miatt érdemes ellátogatni az BorNívóba.

Tovább

Borkápolna, Budapest (Új)

A Furmint Február keretében a Borkápolna 15 %-os kedvezménnyel ad minden Furmintot. Beszerezhetnek a fajta kedvelői különleges, csak itt kapható tételeket, mint a Magyar Borok Háza Selection, Tokaji Furmint ’03 késői szüretelésű vagy Magyar Borok Háza Selection, Tokaji Hárslevelű '04 nedűje.

Tovább

Borkollégium Borszalon, Budapest (Már 2010-ben is)

Az elmúlt évhez hasonlóan Furmint kóstolót szerveznek február 21-én, felvonultatva az általuk kiemelkedőnek tartott tételeket, mindezt a Borkollégium Borszalonban.

Időpont: 2011. február 21-én, 6 órakor
Belépő: 4.800 Ft/fő
Helyszín: 1052 Budapest, Vármegye utca 11.

Jelentkezés: wset@ako.hu, +36 1 202 2886

Tovább 

BorMánia Borszaküzlet (Már 2010-ben is)

Mát tavaly is furmintjaikkal részt vettek a Furmint Február programban, amit idén is folytatnak. A hónap során furmintjaikat 10% kedvezménnyel vásárolhatják meg a betérők, illetve február 11-én 15. és 19. óra között nyitott furmint kóstolót tartanak szaküzletükben.

Tovább

Bortársaság, Budapest (Új)

Furmint Február programok

A Bortársaság mind Budapesten, mind az ország különböző pontjain található boltjaiban reflektorfénybe kerül februárban a furmint. A Bortársaság munkatársai egy előzetes nagy furmintkóstolót szerveztek, amelyen kiválasztottak nyolc tételt. Ezeket februárban külön kihelyezik, esetenként kedvezményes árral kínálják majd a betérőknek, de a hónap során mindig nyitva lesz egy-egy palack furmint, amit a vásárlók megízlelhetnek.

Tovább

Borudvar, Debrecen (Új

A Borudvar február hónapban a furmintjaiból általánosan 15% kedvezményt ad azoknak, akik már tudják miért, és pláne azoknak, akik még nem tudják, hogy milyen sokszínű is lehet egy furmint. Egy dugóhúzó mindig van a kiszolgálóknál, hogy utat nyissanak a furmintnak. Egy salátához sok furmint nagyszerű, de a legnagyszerűbb a 2006-os Royal Tokaji furmint. A furmint havában ezt a bort rendkívüli áron megrendelhetik a borudvartól. Minden egyéb furmintra 5%-os kedvezményt adnak a viszonteladóknak és a gasztronómiai partnereknek.

Tovább

Budai Borszalon (Már 2010-ben is!)

A Budai Borszalon mindig is a minőségi magyar borok hírnevének terjesztésén dolgozott, így természetesen nagy örömmel csatlakozott egy ilyen kezdeményezéshez. Honlapján, hírlevelében és közösségi oldalak segítségével igyekszik majd minél szélesebb körben hirdetni az eszmét, valamint különleges Furmint akciókkal és csomagokkal várják a betérőket. Továbbá február 17-én a Tornai Pincészet részvételével furmint kóstolóra invitálja a borkedvelőket.

Tovább 

Budai Borterasz (Új)

A Budai Borterasz úgy döntött, két programmal is jelentkezik újoncként a Furmint Február jegyében. Az egyik állandó, vagyis egész hónapban minden furmintra 10% kedvezményt adnak, ráadásul ha valaki bármely furmintból 5 palackot vásárol, akkor egy Haris Birtok No:1 Dry 2008-as Furminttal lesz gazdagabb. A másik egy furmint kóstoló lesz, február 14-én, amikor is hét tétel megízlelésével gazdagodhatnak a megjelentek.

Tovább

Búsuló Juhász, Budapest (Új)

Szívesen csatlakoznak a kezdeményezéshez, hiszen nekik is szívügyük a fajta. Folyamatosan van három tiszta furmint a borlapukon (plusz a házasítások), ezeket poharazzák is. Furmint Február margójára pedig két furmot kiválasztottak (Bodrog Borműhely Lapis Furnimt 2009 és Szepsy 2008-as Furmint), amelyek mellé Mangalica bordát készítenek savanyú káposztával és knédlivel.

Tovább 

Café Jubilee (Új)

Az újonnan a Furmint Február rendezvényhez csatlakozott Café Jubilee. A borlapjukban szereplő Hétfürtös és Tokajicum Borház furmintok mellé kiválasztottak a Veritas kínálatából még három másik nedűt, amelyet ebben a hónapbanos az ilyen szemléletű borszakírás.

Alaposan elemzett például a terroir kérdése az ültetvények felépítése, a talaj összetétele, az alkalmazott művelésmód és a biodiverzitás szempontjából. Sőt bizonyos összefüggésekre, különböző témák mentén, többször is visszatér a szerző, ilyen például a dűlő fekvése alapján kialakuló mikroklíma vagy a levelek kora és a fotoszintézis hatékonysága közötti összefüggés.

A Tőkétől a pohárig című könyvről azt mondhatnánk, hogy szezonja van, hiszen a téli estéken kifejezetten jó program lehet egy pohár borral kényelmesen elhelyezkedve elmerülni soraiban, amelyek a tavasszal újra munkába kezdő természeti erőkről és az ember ezekkel való együttműködéséről szólnak.

Ha a jövőben értesülni szeretnél a legfontosabb boros és gasztronómiai programokról, jelentkezz Társasági Élet hírlevelünkre!

 

 


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!