Sajt- és borkóstoló tanfolyam
Budapest, Borkollégium
Tudta, hogy a GORGONZOLA már Krisztus után 870 körül eredetvédett termék volt? Van-e valami közös a sajtokban és a borokban? Hogyan különböztessük meg őket egymástól? Egyes sajt-bor párosítások valóban az égben köttettek, vagy netán csak érdekházasságról van szó?
Ezeket a kérdéseket próbáljuk megválaszolni a fő sajt típusok és hozzájuk illő borok kóstolásán keresztül. Egy kis kultúra, egy kis kitekintés, tanulás és élvezet egyben.
Képzési napok / intenzív
1, jellemzően szombat, 9.00-18.00 óra között
Tanórák száma (60 perc) 8
Kóstolt italok száma 12
Kóstolt sajtok száma 12
Tematika
Mi is az a sajt?
Délelőtt (9.00 – 13.00)
- a sajt eredete
- elterjedtsége a világban
- alapanyagai
- eredete szerint (tehén, juh, kecske, bivaly)
- feldolgozásának módja szerint
- érlelése szerint
- ízvilága szerint
- az alapvető sajt típusok
Kóstolás: 6 alapvető sajt típus 6 alapvető bortípussal
Délután (14.00 – 18.00)
- szereti-e a sajt a bort?
- nagy klasszikusok
- ki is az a sajt sommelier?
- Tokaj mindent visz?
Kóstolás: 6 klasszikusnak tartott sajt és 6 bor párosítás
Vizsga
A tanfolyamot elvégző hallgatóink oklevelet vehetnek át, külön vizsgát nem kell letenni.
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!