A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Vingardium Borliget

08. 31. - 09. 01.

Budapest, ErzsébetligetA nyár utolsó, vagy ha úgy tetszik az ősz első nagy borfesztiválja a Vingardium Borliget. Az augusztus 31. – szeptember 1. között, a budapesti Erzsébetligetben megrendezésre kerülő esemény közel 30 pincészettel, gasztronómiai kiállítókkal, rengeteg programmal és koncertekkel várja a vendégeket. Fellép többek között a Budapest Bár, a Random Trip és a Mary Popkids.

 

Vingardium Borliget

 

Az egyre népszerűbb Vingardium Borliget elsősorban borfesztivál, de nem a megszokott keretek között, hiszen a helyszín atmoszférája és a színes program-kavalkád egy zöldben borozgatós, felszabadultan bulizós, gyerekkacajtól hangos, játékos és ugyanakkor ínyenc pesti fesztivállá varázsolja. Az immáron harmadjára megrendezett borfesztivál népszerűségének a titka, hogy közösségi élményt és kulturált kikapcsolódási lehetőséget biztosít a két nap során a látogatóknak.

 

A borfesztivál az Erzsébetligeti Színház társszervezésében, a XVI. kerületi Önkormányzat támogatásával valósul meg. A fesztivál helyszíne idén a régi és mégis új, hiszen a nyáron megújul az Erzsébetliget központi része. A Vingardium Borligetet éri az a megtiszteltetés, hogy először próbálhatja ki, avathatja fel az újjávarázsolt teret.

 

 

Idén is a bor-zene-gasztro hármasra épül a fesztivál – amit széles programkínálat egészít ki.

 

BOR

A Borligetben egy hétvége alatt szinte az összes borvidéket végigkóstolhatjuk, hiszen körülbelül 30 borászati kiállító mutatkozik be a fesztiválon az ország minden tájáról. A teljesség igénye nélkül:  Csányi, Dominium, Dubitz, Gere és Schubert, Harsányi, Havas és Tímár, Kontyos, Maczkó, Nobilis, Polgár, Pro Secco, Sárospataki Borterasz, Tiffán, Varsányi és még sokan mások.

 

KONCERTEK

A zenei kínálatot idén is a sokszínűség jellemzi. A délutáni függőágyban borozgatáshoz blues zene jár, estére pedig megtelik a tér, és fergeteges buli hangulat várható. A nagyszínpad szüneteiben a kisszínpadon is élő zene lesz. Szombaton a belvárosi klubokban nagy sikerrel működő kezdeményezés, az Open Mic érkezik a fesztiválra – változatos műsort nyújtva a közönségnek.

 

Augusztus 31.

16:30 Petruska

18:30 Mongooz and the Magnet

20:30 Random Trip

 

Szeptember 1.

11:00 Katáng

14:30 Kuti Robi zenekara

16:30 Tenderfoot

18:30 Mary Popkids

20:30 Budapest Bár

 

GASZTROUDVAR

Streetfood, kézműves gasztro különlegességek, magyaros és modern ízek… A gasztroudvarban idén is a finomságok tárháza vonul fel – lesznek különleges sajtok, kézműves hamburger, kenyérlángos, kürtős kalács, egyedi csokoládék stb. A bor mellé mindenki talál magának valamilyen finomságot.  

 

GYERMEKLIGET

Szombaton 11:00-tól a Katáng együttes várja színvonalas koncertjével a családokat. Idén is lesz öko tematikájú játékpark, kézműves asztalok, valamint számos társasjátékkal játszhatnak a nagyobbak, a Játszóház projekt közreműködésével. A Gibbon Slackline-on megtanulhat mindenki kötéltáncolni, hintázni pedig a Gályán lehet majd.

 

EGYÉB

Ha a fenti kavalkád nem lenne elég, akkor még további elemek színesítik az eseményt. Pihenőkert raklap bútorokkal, amőba fotelekkel és függőágyakkal, fényfestés, IKARUS nosztalgia járat az Örsről, borkurzus sommelier-k vezetésével. A Winescape szabadulószobát idén is kipróbálhatja bárki, aki flow élményre vágyik, valamint az idei év újdonsága a festő kert, ahonnan saját festménnyel térhetünk haza.

 

 

LÁTOGATÓI INFORMÁCIÓK

 

Időpont: 2018. augusztus 31. szeptember 1.

Helyszín: Budapest, XVI. Erzsébetliget

 

A RENDEZVÉNYRE A BELÉPÉS INGYENES!

Kóstolás csak fesztiválpohárból!

 

Kóstolójegy: 1.600 Ft

XVI. kerületi lakosoknak lakcím kártya felmutatásával: 1.300 Ft

 

A jegy 1 db poharat, 1 adott napra szóló karszalagot és 1 db kóstoló kupont tartalmaz.

 

Kóstolójegyeket elővételben a tixa.hu –n, illetve a helyszínen, a pohárpontokon lehet megvásárolni!

 

A boros standoknál és a gasztronómiai kiállítóknál készpénzes fizetés közvetlenül a kiállítóknak.

 

NYITVA TARTÁS
Péntek: 15:00-23:00
Szombat: 11:00-23:00

 

HELYSZÍN
Tömegközlekedéssel megközelíthető: Az Örs vezér tere metróvégállomástól induló HÉV Imre utcai megállójánál, illetve a 176E és 276E autóbuszok Hunyadvár utcai megállójánál található.

 

Örs vezér teréről közvetlen fesztiváljárat indul a helyszínre. (IKARUSZ Nosztalgiajárat)


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!