A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

WSET középfok - WSET® Level 2 Award in Wines

05. 21. - 05. 24.

Budapest, Borkollégium



A WSET középfokú bortanfolyam (WSET® Level 2 Award in Wines) kurzus mélyrehatóan foglalkozik a nemzetközileg ismert szőlőfajtákkal és legfőbb termőhelyekkel. Megismerhetik az érdeklődők az e fajtákból készülő borstílusokat, az eredetvédelmi rendszereket és a borcímkéken található legfontosabb kifejezéseket.

 

WSET középfok - WSET® Level 2 Award in Wines

 

A WSET középfokú bortanfolyam (WSET® Level 2 Award in Wines) kurzus mélyrehatóan foglalkozik a nemzetközileg ismert szőlőfajtákkal és legfőbb termőhelyekkel. Megismerhetik az érdeklődők az e fajtákból készülő borstílusokat, az eredetvédelmi rendszereket és a borcímkéken található legfontosabb kifejezéseket. A kurzus folyamán megismerkedünk az erősített borokkal, valamint a pezsgőkkel és a habzóborokkal is.

 

A kurzus során megszerzett magas színű tudást ajánljuk a szakmában dolgozóknak, valamint azoknak, akiket mélyebb érdeklődést mutatnak a borok és párlatok iránt. Hallgatóink mind elméleti mind gyakorlati tudással gazdagodhatnak.
 

A többnapos tanfolyamot vizsga követi, sikeres teljesítés esetén WSET oklevelet és kitűzőt kapnak a hallgatók.


Kiknek ajánljuk?

  • Borkedvelőknek, a borok iránt komolyan érdeklődőknek, akiknek fontos a nemzetközileg elismert végzettség.
  • Azoknak, akik a borszakmában helyezkednének el, elsősorban külföldön.
  • Vendéglátásban, gasztronómiában, kereskedelemben dolgozóknak, akiknek fontos az idegennyelvű, nemzetközileg elismert vizsga.
  • Magabiztos nyelvtudással rendelkezőknek.

 

Tematika

  • Borkóstolás, bor-étel párosítás alapok
  • Szőlőfajták 1. (Pinor Noir, Zinfandel/Primitivo)
  • Szőlőfajták 2. (Riesling, Chenin Blanc, Semillon, Furmint)
  • Szőlőfajták 3. (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio/Pinot Gris, Gewurztraminer, Viognier, Albarino)
  • Szőlőfajták 4. (Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz)
  • Szőlőfajták 5. (Gamay, Grenache/Garnacha, Tempranillo, Carmenère, Malbec, Pinotage)
  • Szőlőfajták 6. (Cortese, Garganega, Verdicchio, Fiano, Nebbiolo, Barbera, Corvina, Sangiovese, Montepulciano)
  • Pezsgők és erősített borok
  • a borleírás a WSET Level 2 szisztematikus borkóstolási segédlet alapján (WSET SAT)

 
A tanfolyam menete
A kurzust négy egymást követő nap van, naponta reggel 9.00-től este 18.00 óráig, közben egy óra ebédszünettel (az esti tanfolyamok nyolc alkalmat jelentenek, hetente egyszer).
A tanfolyamon kóstolt borok száma: 54
A képzés angol nyelven történik, vizsgázni azonban németül, vagy franciául is lehet. 

 
Ha nem elsődleges szempont számodra a nemzetközileg elismert oklevél megszerzése, de szívesen tanulnál a témáról, akkor válaszd a szinttel azonos magyar nyelvű kurzust, a Borkollégium középfokú bortanfolyamot.
 


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!