A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Debütál Koch Csaba és Evans Victoria közös borcsaládja

2021-12-16 | (X)


Debütál Koch Csaba és Evans Victoria közös borcsaládja

Koch Csaba és Evans Victoria közös ismeretsége hosszú időre nyúlik vissza, mindkettőjüket összeköti a szakmai alázat, és a borászati trendek diktálása. Közös együttműködésük gyümölcse lett a 2021 év végén debütáló Koch&Evans borcsalád.


A két alapbort Koch Csaba készítette el, míg a kaliforniai származású sommelier a borok házasításába, és finomra hangolásába kapcsolódott be. A megszületett két bor magán viseli mind a két szakember keze munkáját, miközben különösen egyedi, és komplex tételek születtek meg. A limitált kiadású Koch&Evans borcsaládban egy Hajós-Bajai Chardonnay és egy Villányi Super Prémium Franc került, melyek sokrétűen izgalmas, elegáns, harmonikus borok lettek. A tételek elérhetőek a Koch Borászatban, és partnereiknél, valamint több magyarországi top étterem és borbár borlapján. 

 

Debütál Koch Csaba és Evans Victoria közös borcsaládja

 

Koch&Evans Hajós-Bajai Chardonnay 2020- kóstolási jegyzet Evans Victoria sommelier-től

A bor halvány arany színű, a pohárban mozgatva előrevetíti a bor teltségét és sokrétűségét. Illatában intenzíven gyümölcsös és fűszeres: trópusi gyümölcsök: mangó, papaya, ananász a vezető illatjegyek, amelyek mellé csatlakozik a banán, a vanília, a szegfűszeg, a szerecsendió és a hordófűszerek. 

 

Kóstolva a bor buja és krémes. Stílusában a kaliforniai chardonnay-kat idézi, vajas, vaníliás és hangsúlyosan gyümölcsös jellegével. A kortyban a bor rendkívüli gazdagságot tár elénk, a lecsengése pedig hosszú percekig tart. A bor már most elképesztően komplex élményt nyújt és több éves érlelési potenciállal rendelkezik. Ez a különleges chardonnay önállóan is nagy élményt ad, de szarvasgombás ételekhez, fűszeresen elkészített rákfélék, sült malac, libasült és máj, sült kacsa tökéletes kísérője lehet.

 

Debütál Koch Csaba és Evans Victoria közös borcsaládja

 

Koch&Evans Villányi Super Prémium Franc 2018 -kóstolási jegyzet Evans Victoria sommelier-től

A bor közepes intenzitású rubin színnel rendelkezik, amely színből következtethetünk a bor aromavilágára. Illatában a bor melegséget és nagyszerű fajtajelleges borélményt vetít előre. A feketeribizli, cseresznye, meggy és málna illatok sora mellett megjelennek a tölgyfahordós érlelésre utaló jegyek: a pipadohány, a füst, a grafit és a feketebors is. 

Kóstolva a bor savakban, tanninokban gazdag és nagyon szép harmóniát alkot a nagy testtel, és alkohollal. Egyensúlyos bor, amelyben könnyen felismerhetőek a cabernet franc fajta jellemzői. 

Ízében a pirosbogyós gyümölcsök mellett a csokoládés és a kakaós jegyek dominálnak, amelyek hosszan kitartanak a kóstolás után. Fiatal bor, amely még fejlődik és minimum tíz éves érlelési potenciállal rendelkezik. Csodálatos kóstolási élményt nyújt jelenleg is, de érdemes több évre eltenni a pincébe is egy palackot.  A cabernet franc erdei vadhúsok mellé remekül illik: a szarvas, az őz, a vaddisznó mellé, de egy marha steak mellett is szépen ki tud teljesedni. A hús ételeken túl a kemény sajtokhoz is örömmel fogyasztható.

 

Debütál Koch Csaba és Evans Victoria közös borcsaládja Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!