A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Megújult a Borpalota

Kiépített termékpiramis, új címkék

2008-11-12 | Tóth Adrienn


Megújult a Borpalota

2008. november 7-én a Borpalota a VAM Design Centerben tartott borbemutatót, amelynek kezdetén Pálffy István köszöntötte a vendégeket. A Mátrai borvidék egyik legnagyobb pincészete a 140 hektár saját terület termésének feldolgozása mellett szőlősgazdáktól is felvásárol. Teljes arculati megújulásuk mellett idén egy három szintből álló termékpiramist is kiépítettek Cseh Gábor irányításával. Az új címkéket pedig az az egri Ipacs Géza tervezte, aki ezen a fronton talán a legtöbb színvonalas munkáért felel az országban.


Fontos volt ez a változás, hiszen az egyébként jelentős exportértékesítést bonyolító pincészetnek a nemzetközi és hazai piacon egyaránt szüksége van a versenyképes megjelenésre annak érdekében, hogy mind alap-, mind csúcsborainak elfogadottsága és ismertsége tovább növekedjen.

A pincészet egyébként immár több mint száz éves múltra tekint vissza. Egy 1897-es, a helyi bank által közzétett felhívást követően csak pár évvel később, 1901-ben alakult meg több mint kétszáz üzletrésszel a helyi szövetkezet. Az ebben a formában kevésbé prosperáló intézmény 1905-ben alakult részvénytársasággá. Az Oroszlán fogadó megvásárlásával és átalakításával megszületett központi pincéjük, amelyben az 1906-os évjáratot dolgozták fel először.Az új működési forma és az új helyszín is bevált, a borértékesítések fokozatosan nőttek. 1910-ben Budapest mellett Bécsben is kereskedelmi képviseletet működtettek. Az első világháború előtti időkben nemzetközi tekintetben is kiemelkedő színvonalú technikával volt felszerelve a pincészet.

A múlt rendszer évtizedeiben a különálló működés szünetelt, hiszen a Mátrai borvidéket Eger fennhatósága alá rendelték. A rendszerváltást követően több tulajdonos is megfordult az újra alakuló pincészet életében, azonban 2004 óta immár biztos kezekben nyugszik a borászat Dunai György Sándorné vezetése alatt.A pincészet felújítását 2004-ben, az abban az évben elhunyt Báthori Tibor kezdte el, akit 1992-ben másodikként választottak az Év Bortermelőjévé. Tőle vette át az azóta is a pincészet szőlészeti és borászati munkáit irányító Varga Péter a stafétabotot.

A Borpalota új borcsaládjait egy „őzikés” címkét viselő alapsorozat, a Borpalota birtokborok és a Fríz fantázianevű prémiumborok alkotják, amelyekben a borvidékre hagyományosan jellemző fehérborok mellett rosé és vörösborok is megtalálhatóak.

Az alábbiakban az új bor kínálatot bemutató sajtótájékoztató képei következnek:

A pincészet bemutatkozásához a Vinoporton kattintson IDE!
A pincészet borainak megtekintéséhez, kattintson BORBÁR rovatunkra!

Ha értesülni szeretne a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezzen Primőr hírlevelünkre!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!