Új kiadónál a Tv Paprika Magazin
Interjú Nimila Ágival
2014-05-12 | Tóth AdriennA gasztronómiai magazinok piacán újdonságnak számít, hogy a Tv Paprika Magazin idén áprilistól a Kossuth Kiadó gondozásában jelenik meg. A kiadó ezzel tovább bővítette gasztronómiai kínálatát, hiszen 2012 tavaszán már hazánkba hozta a brit BBC-vel való együttműködés keretében a Good Food magazint, tavaly tavasszal pedig elindította a Sütivarázs húszrészes sorozatát. A Vinoport kérdéseire Nimila Ági főszerkesztő válaszolt.
Milyen múltra tekinthet vissza a Tv Paprika Magazin?
A magazin kilenc éve van jelen a hazai gasztromagazinok piacán, 2014 márciusától pedig a Kossuth Kiadó gondozásában jelenik meg, minden hónapban.
Alapvetően milyen koncepció mentén újult meg a Tv Paprika Magazin a kiadóváltáson túl?
A legfontosabb elv a jó értelemben vett egyszerű konyha, a házias ízek bemutatása lett. A főzés valamilyen szinten minden ember életének része: van, akinek ez napi rutin, mások inkább csak érdeklődnek és tanulnak. De mindannyiunknak élményt jelent egy-egy finom fogás elkészítése és elfogyasztása. Ehhez nyújtunk mi segítséget sok okos tippel, konyhai praktikával és egyszerűen elkészíthető ételekkel.
Kikből áll össze a csapat?
Szerkesztő kollégám, Szép Krisztina gondozza a szövegeket, a tördelésért és az arculatért Iharos Leonóra felel, jómagam pedig mint főszerkesztő tartom össze az egészet.
Milyen új rovatokkal bővült a magazin?
A megújulás új rovatstruktúrát hozott. A Hónap kedvenceiben a szezon aktualitásaiból válogatunk. A Hétköznapokra című rovat olyan könnyen beszerezhető alapanyagokat, egyszerűen elkészíthető ételeket mutat, amelyeknek akár egy fárasztó nap után is szívesen nekiállunk. A Mesterfogásokban olyan recepteket olvashatnak, amelyekből azok is sokat tanulhatnak, akik már rendelkeznek némi konyhai rutinnal.
Az Egészséges élet című rovatunkat szerintem nem is kell külön bemutatnom: minden, ami ahhoz kell, hogy fittebbek, egészségesebbek legyünk. Az Így főznek ők-ben hírességek, séfek mutatják meg a kedvenceiket, tőlük leshetünk el trükköket és néhány új fogást. A Tudástárban minden megtalálható, ami nem konkrét receptekről szól: egy kis gasztrotörténelem, egy kis Fűszerlexikon, és minden, ami a konyhában (és a konyhán kívül) érdekesség lehet.
Kiemelnél néhány témát az első számból?
Rengeteg kedvencem van! Az első Szatmári Feri (Feri, a főzelékes) egyszerű karalábéfőzeléke. Húsvétra megsütöttem Nagyi (Papp Katalin, mesterszakács) foszlós kalácsát. De versenyben van a Varga Gábor-féle Répatorta is. Az egyik kedvenc összeállításom a gabonák és a saláták párosításával foglalkozik az Egészséges élet rovatban. Kulka János grillezett kecskesajtsalátáját mindenkinek jó szívvel ajánlom.
Ha értesülni szeretnél a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezz Primőr hírlevelünkre!
Winelovers borok az olvasás mellé
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!