A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
 Egri Kékfrankos Válogatás

Tóth Ferenc Pincészet Egri Kékfrankos Válogatás 2012

Véleményünk szerint

Közepesen intenzív, gyümölcsös és földes illat, csokoládéporos beütéssel. Színe közepesen intenzív bíbor. Belekortyolva meggy és fekete cseresznye, aszalt gyümölcsök, csokoládé. Közepes, arányos test, porózus tannin. Önmagában is jól iható, ételekkel is jól párosítható, pont jó érettségi állapotban.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2017-02-01

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  14,2 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  2500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Tóth Ferenc Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Mély, bíborszínű, halványabb piros gyűrűvel rendelkező bor. Igazi parfüm. Illatában a violabomba után bontakoznak ki a piros gyümölcsök és a fekete csokoládé. Kortyban tovább erősödő gyümölcsösség, málna, áfonya, fekete cseresznye a csokoládéval keveredik. Szép savak jellemzik ezt a kerek, testes bort. Hosszú bor, hosszú időre.

Érlelési információk

14 hónap 60hl-es ászok- és 225l-es barrique hordókban. Házasítás után további 2 hónap hordóban, majd 6 hónap palackos érlelés.

Pinceidő

2020-ig

Tóth Ferenc Pincészet bemutatása

A Tóth Ferenc Pincészet (korábbi nevén Egri Borvár Tóth Ferenc Szőlő-és Borgazdasága) az Egri Borvidéken gazdálkodó több generációs családi pincészet. Szőlőültetvényeik közel 20 ha-on az Egri Borvidék legjobb fekvésű dűlőiben találhatók. Az itt termelt szőlőből erős terméskorlátozással, korszerű pincészetben készülnek a nemes nedűk. A borkészítésnél fő szempont a régi egri hagyományos ízvilág megőrzése a jelenkori technológia ötvözésével. Pincelátogatás során megismerkedhetnek az érdeklődők a klasszikus borkészítéssel, betekintést nyernek a pincészet mindennapjaiba.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!