A pincészet borbemutatása
Rubintvörös, száraz, meggy, málna, mandula, szilvára emlékeztető illattal. Éjszaka leple alatt szüretelt és a hajnali hidegben feldolgozott szőlőből hagyományos eljárással készült, tölgyfahordóban érlelt bor. Különlegességét az éjszaka hűvös hőmérsékletének köszönhetően megőrzött gyümölcsös, intenzív zamatával, szép határozott savaival és testességével éri el. Sültek, vadhúsok mellé 16-18 fokon ajánljuk.
Érlelési információkNagyméretű ászokhordóban, palackban Oxidativ, hagyományos technológia Tölgyfahordós érlelés: fél éven át |
Pinceidő3-4 év |
Hol vásárolható meg
Pincészet, Soproni Éttermek, Vinotékák
Sterlik Pincészet bemutatása
Családi borászatunk több mint 25 éves múltra tekint vissza. Első szőlőterületünket a Kohlenberg dűlőben, 1982-ben telepítettük be kékfrankos oltványokkal, amin a mai napig pincénk legkiválóbb kékfrankosát termeljük. Az idő folyamán a néhány négyzetméteres területek lépésről-lépésre hektárokká nőttek, fajtaválasztékunk is fokozatosan bővül. Jelenleg a kékfrankos mellett zweigelt, zenit, zöldveltelíni, cabernet sauvignon szőlőfajtákból állítjuk elő borainkat.