A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Soproni Éjszaka

Sterlik Pincészet Soproni Éjszaka 2008

Véleményünk szerint

A bor pereme még lilás, de nem csak itt érezhető a fiatalság, hiszen pár percre szükség van, mire a kissé kócos illatkép rendezi önmagát. Amint azonban eltelik ez az idő, konyakmeggy és málna tör elő, kevés mentával és borssal a nyomukban, sőt idővel egy földes vonalra tér át. Kóstoláskor élénk savakkal, fűszeres aromákkal, súlycsoporthoz képest karakteres tanninokkal és egy könnyed testtel találkozunk. Készítsünk hozzá paprikás krumplit mangalica kolbásszal vagy oldalast!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-11-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  800
 • Ár

  1500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% Kékfrankos

A pincészet borbemutatása

Rubintvörös, száraz, meggy, málna, mandula, szilvára emlékeztető illattal. Éjszaka leple alatt szüretelt és a hajnali hidegben feldolgozott szőlőből hagyományos eljárással készült, tölgyfahordóban érlelt bor. Különlegességét az éjszaka hűvös hőmérsékletének köszönhetően megőrzött gyümölcsös, intenzív zamatával, szép határozott savaival és testességével éri el. Sültek, vadhúsok mellé 16-18 fokon ajánljuk.

Érlelési információk

Nagyméretű ászokhordóban, palackban Oxidativ, hagyományos technológia Tölgyfahordós érlelés: fél éven át

Pinceidő

3-4 év

Hol vásárolható meg

Pincészet, Soproni Éttermek, Vinotékák

Sterlik Pincészet bemutatása

Családi borászatunk több mint 25 éves múltra tekint vissza. Első szőlőterületünket a Kohlenberg dűlőben, 1982-ben telepítettük be kékfrankos oltványokkal, amin a mai napig pincénk legkiválóbb kékfrankosát termeljük. Az idő folyamán a néhány négyzetméteres területek lépésről-lépésre hektárokká nőttek, fajtaválasztékunk is fokozatosan bővül. Jelenleg a kékfrankos mellett zweigelt, zenit, zöldveltelíni, cabernet sauvignon szőlőfajtákból állítjuk elő borainkat.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!