A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Aszú 5 Puttonyos

Aszú 5 Puttonyos, 2006

Pajzos Tokaj

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  10,0 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  10000 ft
 • Fajtaösszetétel

  60% hárslevelű
  30% furmint
  10% sárgamuskotály
 • Értékelésünk

Véleményünk szerint

Színe közepes intenzitású arany. Illata intenzív, benne méz, kajszilekvár, sárga virágok. A kortyban sok gyümölcs, főleg barack, mellette méz, a korty végén kis citrusosság - ez lendületessé teszi a lecsengést. A textúra vajas, krémes, a bor kitölti a szájat. Szép hordóhasználat, visszafogottan, vaníliás tónusok képében jelenik meg. Aszú light - belépő kategóriájú aszú, jól iható. Egyensúlya a cukor felé billen (cukortartalom 178 g/l, savtartalom (g/l):10,8 g/l), gyógycukorkás.

A kóstolás dátuma: 2016-04-05

A pincészet borbemutatása

Aranyszínű, fiatal aszú rendkívül kifinomult belső világgal. Illatában citrusok és mezei virágok, ízében emellett az aszalt gyümölcsök és a pemetefű aromáival, amelyek mellett diszkréten megjelennek a hordós érlelés vajas, pörkölt mandulás jegyei. A Tokaji borokra jellemző mineralitás mellett némi sós ízt is érezhetünk. A bor a szép savaknak köszönhetően rend¬kívül jól iható. Komoly érlelési potenciál rejlik benne, elegáns, nagy bort ígér. “Neil Martin”

Érlelési információk

50% másodtöltésű, 50% ötöd-, hatodtöltésű Szerednyei hordóban érlelődött 2012 nyaráig. Palackozva: 2012.11.

Pinceidő

2055

Pajzos Tokaj bemutatása

A Pajzos Pincészetet 1992-ben alapította 12 befektető. A jelenlegi tulajdonos, Jean-Louis Laborde agrármérnök, 1997-ig csak a háttérből volt jelen a borászat életében, amelyben 2000-ben szerzett többségi tulajdonrészt. Ekkor kezdeményezésére újratelepítették a Pajzos dűlőt, így biztosítva az optimális szőlőtermesztést. A Pajzos borok azóta a világ számos országában helyet kaptak a vacsoraasztalon,kiváló presztízs éttermekben, valamint exkluzív gálavacsorákon, így öregbítve a Tokaji Borvidék és a tokaji borok hírnevét. A Pajzos termékcsalád borait a bodrogolaszi Pajzos és sárospataki Megyer dűlők prémium terméséből készítjük. Ezeket a borokat pincészetünk a tokaji hagyományoknak megfelelően gondos szőlészeti és borászati munkával, hordós érleléssel, illetve a modern borkészítési eljárásoknak megfelelően reduktív verzióban is készíti. A prémium Pajzos borok tökéletesen kifejezik két nagyszerű dűlőnk különböző adottságait: A Megyer dűlő ropogós, lendületes, kiváló minőségű száraz alapborokat ad, melyeket hűvösség, elegancia, karakteres ásványosság, valamint friss és üde savszerkezet jellemez – ez a dűlő adja a Pajzos márka prémium minőségű száraz borait. A Pajzos dűlőből származó édes borok üdék, frissek és zamatosak. A pohárba illatolva őszibarack és fehér virágok sora – bodza, kamilla, citrusos - mandarinos illat- és ízjegyek, valamint szép ásványosság kényezteti a borkedvelőket. Ezek a borok méltán legendásak: évtizedek múltán is megtartják gazdag, gyümölcsös aromavilágukat, nem veszítenek a gerincet adó savak frissességéből. A Tokaji Borvidéken készült borokat egyedi, ásványos karakter jellemzi. A szép savstruktúrájú borok tökéletesen illenek a nemzetközi és a magyar konyha ételeihez és kiválóan élvezhetők önmagukban is,akár egy délutáni beszélgetés kísérőjeként. A Pajzos termékcsaládban száraz, késői szüretelésű, szamorodni és aszú borok találhatók.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!