A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Aureus Cuvée

Gere Tamás és Zsolt Pincészete Aureus Cuvée 2011

Véleményünk szerint

Illata kávé és animalitás, föld az eső után, fekete aszalt gyümölcsök, dohánylevél. A kortyban több gyümölcsösség - főleg áfonya, fekete cseresznye, érett meggy aszalt formában. Megjelennek a kávés, csokoládés és dohányos jegyek is, a bőrösség és a füst. Harmonikus, hosszú és telt a bor. Nagy testű, de szerkezete egyensúlyban maradt. Komplex, sűrű, gazdag, feszes, élvezetes. Még élénk, lendületes.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-12-13

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  4600
 • Ár

  7700 ft
 • Fajtaösszetétel

  40% cabernet franc
  40% merlot
  20% cabernet sauvignon

Gere Tamás és Zsolt Pincészete borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

70% másod-harmad töltésű tölgyfahordóban, 30% új hordó (225 és az 500 literes döntően magyar fából) 18 hónapig. Palackozva: 2013.08.

Pinceidő

2026-ig

Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása

Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!