A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Villányi Franc

Gere Tamás és Zsolt Pincészete Villányi Franc 2011

Véleményünk szerint

Színe a közepesnél valamivel mélyebb rubin, illata intenzív, összetett. Benne konyakos szilva, illetve sok szép gyümölcs: ribizli, fekete cseresznye,továbbá kis füst. Az alkohol megjelenik az orrban. A kortyban az érett gyümölcsöket a hordófűszerek katonarendben követik, a sort a hordó füstös ízjegyei, illetve kis rumos csokoládé zárják. Egyensúlyos, magasan strukturált, markáns tanninokkal.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-01-05

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  3900
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

Gere Tamás és Zsolt Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Illatában az erdei gyümölcsök, az ibolya, a hordós jegyek és a mineralitás sokszínűsége ejt rabul. Ízében már a ribizli lágy savanykássága, és a terroir azaz a mineralitás kerül előtérbe. Szép tanninstruktúra, korrekt sav és hosszú utóíz teremti meg az összhangot. Bár még életének elején jár, arányaiban kifogástalan bor került palackba.

Érlelési információk

20 hó magyar és francia hordókban (részben új, részben használ). Palackozva: 2010.11.

Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása

Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!