A pincészet borbemutatása
Illatában az erdei gyümölcsök, az ibolya, a hordós jegyek és a mineralitás sokszínűsége ejt rabul. Ízében már a ribizli lágy savanykássága, és a terroir azaz a mineralitás kerül előtérbe. Szép tanninstruktúra, korrekt sav és hosszú utóíz teremti meg az összhangot. Bár még életének elején jár, arányaiban kifogástalan bor került palackba.
Érlelési információk20 hó magyar és francia hordókban (részben új, részben használ). Palackozva: 2010.11. |
Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása
Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.