A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Aureus

Gere Tamás és Zsolt Pincészete Aureus 2009

Véleményünk szerint

Színe mélyrubin, szélén kezd téglába hajlani. Illata intenzív, gazdag. Fekete bogyós gyümölcsök, rengeteg fűszer, paprika, bors, fahéj és szegfűszeg, csillagánizs és dohány. Még egy kevés brett, animalitás is gazdagítja. A korty kitölti a szájat, közepesen hosszú. Fekete bogyós, érett gyümölcsös – aszalt meggy és datolya. Magasan strukturált, egyensúlyos tétel, ráadásul komplex. Kellemes, szép savak és tanninok jellemzik, elegáns a hordóhasználat. Jó ivású, karakteres, erre már igazán érdemes odafigyelni.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-10-21

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  cabernet franc
  merlot
  cabernet sauvignon

Gere Tamás és Zsolt Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A pincészet presztízs bora. Kishordós érlelésű Cabernet-Merlot házasítás, melyet csak kiemelkedő évjáratokban állít össze együtt apa és fia. A cuvée neve utal arra, hogy teremhet arany ( Aureus ) a föld felett is.

Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása

Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!