A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Badacsonyi Olasz Rizling Késői Szüret

Borbély Családi Pincészet Badacsonyi Olasz Rizling Késői Szüret 2011

Véleményünk szerint

Határozott fellépésű, egyedi aromatikájú illat, amelyben előbb zöld fűszerek, grépfrút és vegetalitás mutatkozik meg, majd birsalmás, fügés asszociációk bukkannak fel. A kortyot az teszi egyedivé, hogy a maradék cukornak ez alkalommal az ásványos, citrusos, vegetális ízvilág szolgál ellenpólusul. A savak lágy tónusúak, a test közepes súlyú, az alkoholtartalom a kompozíció könnyed hangulatához képest magas érzetű.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-11-12

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  14.5 %
 • Palackmennyiség

  1100
 • Ár

  4500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

November elején szüretelt, töppedt szőlőből készült borkülönlegesség. Az olasz rizling fajtajellegét kiegészítve, ízben a töppedésből származó zamatok dominálnak, a 78g/l természetes maradék cukortartalom szép harmóniát alkot az elegáns savaival. Fogyasztását 10-13 fokra hűtve ajánljuk.

Érlelési információk

Tartályos erjesztés, érlelés.

Pinceidő

3-5 év

Hol vásárolható meg

Selection Delicates, Pampetrics Borkereskedés

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!