A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Balaton-felvidéki Olaszrizling

Gál Szőlőbirtok és Pincészet Balaton-felvidéki Olaszrizling 2015

Véleményünk szerint

Színe halvány citrom - illata fülledt, közepesen intenzív, benne bodza és fehér húsú barack, sárgadinnye és kis banán. A kortyban pici szénsav. A korty behízelgő, az érett citrusok, a mandula és a sós ásványosság határozzák meg, pici fémesség, lecsengésében pedig mandulás fanyarság. Lendületes savak. Arányos, zamatos, igazi közönségkedvenc lehet ez a bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-09-19

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balaton-felvidék
 • Alkohol %

  12,7 %
 • Palackmennyiség

  2000
 • Ár

  1600 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

Szigetcsépi központú pincészetünk szőlőterületeit 2011-ben tovább bővítettük a Balaton-felvidéken, Lesencefalu dombjain fekvő szőlőültetvénnyel, ahol az egyik legsokrétűbb, legrégebbi kárpát-medencei fajtánk, az Olaszrizling kiválóan kiteljesedhet. 2015-ben az Olaszrizling szűzterméséből készült ez a bor, az irányított erjesztés és finom seprőn tartás után került a palackba. Elegáns, karcsú savaival harmonizál krémes karaktere és a fehér húsú gyümölcsök kavalkádja. Kerek testéhez hosszú lecsengés társul. Fogyasztását 10-11°C-on javasoljuk.

Érlelési információk

Tartályos; palackozva: 2016.05.

Pinceidő

2018-ig

Gál Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Budapesttől 25 km-re a Csepel-szigeten, Szigetcsép, Szigetszentmárton és Szigetújfalu községek dűlőiben fekvő, jelenleg 76 hektár saját szőlőterület adja a Gál Szőlőbirtok és Pincészet 2004-ben épült borházának szőlő-alapanyagát. A szőlőterületből 60 hektár 1999-2005. közötti fiatal telepítés. Minőségi fajtaösszetételben a rajnai rizling, olaszrizling, szürkebarát, ezerjó, cserszegi fűszeres, kékfrankos, cabernet sauvignon és a pinot noir a meghatározó. 2011-ben szőlőbirtokunk tovább bővült a Balaton-felvidéken, Lesencefalu község dombjain fekvő 10 hektár szőlőültetvénnyel, melyen a sauvignon blanc, pinot blanc, szürkebarát, chardonnay és a cabernet sauvignon képezik a fajtaválasztékot. Pincészetünk 1700 hl rozsdamentes temperált tárolótérrel rendelkezik. A borászati technológiát a terméskorlátozás, a válogatott szüret és az irányított reduktív erjesztés határozza meg.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!