A pincészet borbemutatása
Szigetcsépi központú pincészetünk szőlőterületeit 2011-ben tovább bővítettük a Balaton-felvidéken, Lesencefalu dombjain fekvő szőlőültetvénnyel, ahol az egyik legsokrétűbb, legrégebbi kárpát-medencei fajtánk, az Olaszrizling kiválóan kiteljesedhet. 2015-ben az Olaszrizling szűzterméséből készült ez a bor, az irányított erjesztés és finom seprőn tartás után került a palackba. Elegáns, karcsú savaival harmonizál krémes karaktere és a fehér húsú gyümölcsök kavalkádja. Kerek testéhez hosszú lecsengés társul. Fogyasztását 10-11°C-on javasoljuk.
Érlelési információkTartályos; palackozva: 2016.05. |
Pinceidő2018-ig |
Gál Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
Budapesttől 25 km-re a Csepel-szigeten, Szigetcsép, Szigetszentmárton és Szigetújfalu községek dűlőiben fekvő, jelenleg 76 hektár saját szőlőterület adja a Gál Szőlőbirtok és Pincészet 2004-ben épült borházának szőlő-alapanyagát. A szőlőterületből 60 hektár 1999-2005. közötti fiatal telepítés. Minőségi fajtaösszetételben a rajnai rizling, olaszrizling, szürkebarát, ezerjó, cserszegi fűszeres, kékfrankos, cabernet sauvignon és a pinot noir a meghatározó. 2011-ben szőlőbirtokunk tovább bővült a Balaton-felvidéken, Lesencefalu község dombjain fekvő 10 hektár szőlőültetvénnyel, melyen a sauvignon blanc, pinot blanc, szürkebarát, chardonnay és a cabernet sauvignon képezik a fajtaválasztékot. Pincészetünk 1700 hl rozsdamentes temperált tárolótérrel rendelkezik. A borászati technológiát a terméskorlátozás, a válogatott szüret és az irányított reduktív erjesztés határozza meg.