A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Balatonlellei Syrah

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. Balatonlellei Syrah 2009

Véleményünk szerint

A bíborszínű bor hűvösebb tónusú gyümölcsillattal indít, de dinamikusan változik; ahogy levegőzik, kakukkfüvet, ánizst, gyógynövényeket vonultat fel. A korty szerkezetét egy erőteljes tanninszerkezet és az ehhez tapadó fűszeres ízek határozzák meg. A bor teltségéhez a testen túl hozzájárul egy aszaltba hajló gyümölcsösség és a melegséget létrehozó alkoholérzet. Klasszikus steakbor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-11-12

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Dél-Balaton
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  5300
 • Ár

  3000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% syrah

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A syrah a Balatonboglári borvidék egyik új szőlőfajtája. A 2004-ben, elsőként telepített ültetvényünk terméséből önálló bort csak a kiemelkedő évjáratokban készítünk. Bársonyos, egyedi ívilágú bor, melyben a kék bogyós gyümölcsök keverednek egy csipetnyi fűszerességgel. Az elsődleges karaktereket kiemeli a finom hordós jelleg, dominanciájukat nem töri meg.

Érlelési információk

A bor 18 hónapot töltött nagy tölgyfahordóban, majd 16 hónapot palackban.

Pinceidő

1-3 év

Hol vásárolható meg

Vinárium, Garamvári Szőlőbirtok borszaküzletei Budafok, Balatonlelle, CBA Príma, Alabárdos Étterem, Accor-Pannonia Szállodalánc, Café Gottier, Tesco

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. bemutatása

A Garamvári Szőlőbirtok családi vállalkozás, amely a családfő Garamvári Vencel borászmérnöki képzettségén és több évtizedes borászati tapasztalatain nyugszik. A szőlőbirtok a Balaton déli partján a borvidék legjobb dűlőiben található területeket mondhatja magáénak. A budafoki, egyedülálló adottságokkal rendelkező, óriási alapterületű pince minden jel szerint a pezsgőgyártásra termett. Minden egyes palackban külön élet lakozik, szorgalmas élesztőgombák milliói termelik a gyöngyfűzérszerű szén-dioxidot és testük feláldozásával átadják finom illatukat és ízüket az érlelődő pezsgőnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!