A pincészet borbemutatása
Illatában szeder és áfonya jelenik meg. Krémes, olajos textúrája erdei gyümölcsöket idéz, málna és áfonya jelenik meg az ízlelıbimbóinkon.Tanninja kifinomult és érett. A pörkölt aromák jól integráltak. Főszeressége a szájban hosszan megmarad. Ételajánlat: Mentás bélszín vargányával
Érlelési információk18 hónapig barriquehordókban |
Pinceidő2015-ig |
Hol vásárolható meg
Budapest Bortársaság
Weninger Pincészet bemutatása
Franz Ludwig Weninger ausztriai borász 1997 tavaszán vásárolt szőlőterületet a soproni történelmi borvidéken, és alapított pincészetet a festői szépségű Balfon. 2000-től a borászat irányítását fia, Franz Reinhard vette át, aki többek között Kaliforniában és Ausztriában sajátította el a szakma rejtelmeit. A borászat mintegy 28 ha kitűnő területen gazdálkodik a Frettner és a Spern Steiner dűlőkben. „Célom a helyi mikroklíma, illetve talajadottságok megjelenítése a borokban, ún. terroir borok készítése. Szeretném elérni, hogy a soproni Kékfrankos az őt megillető helyet foglalja el a magyar borkultúrában!”