A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Syrah

Weninger Pincészet Syrah 2005

Véleményünk szerint

Illatában komplex, fekete bors, dohány, avar, animalitás, szilvalekvár, kakaó, karamell. Ízében főleg a savak és a tanninok hangsúlyosak, ízbeli koncentráltsága miatt ott nehéz úgy szétszedi az egyes jegyeket, mint az illatánál. Hosszú utóíze azonban komolyságáról árulkodik. Elgondolkodtató, szép bor. Fotóalbumokat vagy festők életműalbumit lapozgatnánk fogyasztása közben. Bár már harmadik évében jár, még mindig dúl benne a fiatalság. Pecorino sajtot fogyasztanánk hozzá szilvalekvárral vagy szárított sonkát.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-10-28

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  5600 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% syrah

Weninger Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Illatában szeder és áfonya jelenik meg. Krémes, olajos textúrája erdei gyümölcsöket idéz, málna és áfonya jelenik meg az ízlelıbimbóinkon.Tanninja kifinomult és érett. A pörkölt aromák jól integráltak. Főszeressége a szájban hosszan megmarad. Ételajánlat: Mentás bélszín vargányával

Érlelési információk

18 hónapig barriquehordókban

Pinceidő

2015-ig

Hol vásárolható meg

Budapest Bortársaság

Weninger Pincészet bemutatása

Franz Ludwig Weninger ausztriai borász 1997 tavaszán vásárolt szőlőterületet a soproni történelmi borvidéken, és alapított pincészetet a festői szépségű Balfon. 2000-től a borászat irányítását fia, Franz Reinhard vette át, aki többek között Kaliforniában és Ausztriában sajátította el a szakma rejtelmeit. A borászat mintegy 28 ha kitűnő területen gazdálkodik a Frettner és a Spern Steiner dűlőkben. „Célom a helyi mikroklíma, illetve talajadottságok megjelenítése a borokban, ún. terroir borok készítése. Szeretném elérni, hogy a soproni Kékfrankos az őt megillető helyet foglalja el a magyar borkultúrában!”


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!